Pedri poskytol rozhovor pre kanál Post United na Youtube, v ktorom porozprával napríklad o svojom príchode do Barcelony, absolvovaní predsezóny s prvým tímom a možnom hosťovaní v inom klube.

Prečo 'Pedri'?

"Odkedy som bol malý, v mojom tíme bol vždy iný hráč, ktorý sa volal Pedro a keďže som bol chudý, začali ma volať takto."

Predsezóna s Barcelonou

"Tento rok začnem s Barcelonou. Uvidíme, čo sa stane."

Napätie

"Nervozita je normálna vzhľadom na hráčov, s ktorými sa tam stretnem. Prídem však uvoľnenejší, pretože som bol v Segunda a získal som tam skúsenosti."

Ochota začať predsezónu

"Chcem, aby sa už začala a aby som zistil, či budem mať miesto v Barcelone."

Real Madrid

"Pred 2 či 3 rokmi som tam bol na testy. Strávil som tam týždeň, ale povedali mi, aby som pracoval ďalej, že so mnou nepočítajú. Nechceli ma podpísať."

Barcelona

"Kontrakt s Barcelonou som podpísal pred skončením uplynulej sezóny. Bol to môj detský sen."

Trénovanie s Messim

"Keď ho zbadám, budem trochu nervózny. Je najlepší na svete. Ale na ihrisku zabúdam, s kým hrám a beriem to ako úplnú rutinu. Som nadšený, že budem môcť spoznať všetkých, sú skvelí a veľmi sa teším, že sa zúčastním predsezóny a pokiaľ zostanem, odohrám v klube celý rok."

Cieľ

"Pokúsim sa zostať v prvom tíme, hrať čo najviac a získať minúty, aby som sa naďalej rozvíjal."

Štýl Barcelony

"Sledujem ho od detstva, páči sa mi tento futbal a môžem sa mu dobre prispôsobiť. Mám rád štýl založený na spolupráci a držaní lopty."

Najväčšia prednosť

"Dribling. Nie som veľmi rýchly, mojou najväčšou prednosť je dribling a obratnosť."

Čo je potrebné zlepšiť?

"Fyzický aspekt. V Segunda Division som to dostal pocítiť, keď sa so mnou zrazil súper a odhodilo ma na tri metre."

Možné hosťovanie

"Bral by som to pozitívne, pokiaľ budem mať šancu. Mám ponuky od nemeckých klubov, ktoré sú veľmi dobré. Nemal by som problém s tým, aby som dokázal svoje kvality mimo Španielska, najdôležitejšia je hra a neustály rozvoj. Po príchode musím pracovať najviac ako to pôjde, aby som zostal. Uvidíme, či budem mať šancu zrealizovať môj detský sen."

Rodina

"Môj otec má fanklub Barcelony na Tenerife, som culé od detstva. Moji rodičia sú na mňa stále hrdí a radili mi, aby som sa držal pri zemi, čo je veľmi dôležité. Videli sme už hráčov, ktorí vynikali a neskôr prehrali, pretože sa prestali sústrediť na futbal. Som veľmi vďačný rodičom a ich rady mi umožňujú robiť pokroky."

Vzor

"Mojim vzorom bol vždy Iniesta vzhľadom na to, ako hral. Vždy bol veľmi šikovný, nikto mu nedokázal vziať loptu. Teraz sa mi páči De Jong či Laudrup, ktorého mi otec ukazoval na videu."

Tlač

"Niekedy vytvára tlak s titulmi či tým, že vás porovnáva s inými hráčmi. Beriem to ako motiváciu. Ak vás porovnávajú, tak preto, lebo hráte dobre."

Video zo zápasov

"Sledujem všetky zápasy, ktoré môžem. Rád sledujem futbal a predovšetkým si pozerám vlastné zápasy, aby som videl, kde som urobil chybu."

Dom v Barcelone

"Stále ho nemám. Pricestujem s mojim bratom, ktorí sa učí variť, takže mi bude pripravovať jedlo."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2020-08-11 11:55:02
real si ho mal zobrať nič zatial neukazal
2020-08-11 12:32:42
ARTURNEMEL , ale napíš konkrétne, ako Ti Lukas radí.