Xavi Hernández poskytol rozhovor pre denník El País, v ktorom sa vyjadril k svojej budúcnosti, porozprával niečo aj o Leovi Messim či aktuálnych problémoch vo futbale.

Kedy bude trénovať Barcelonu?

"Je tu externý šum, záležitosti, ktoré idú mimo šport... Ale nemyslím si, že teraz je ten správny čas. V januári som im povedal, že nie je na to vhodné obdobie, ale odvtedy ma nekontaktovali. Ako culé im želám to najlepšie. Setiéna veľmi rešpektujem, má manuál, ktorý je veľmi podobný tomu, čo Barcelona potrebuje, a to je Cruyffismo. Ďalšou vecou je, že to podporujú aj výsledky."

"Som nadšený z toho, že naďalej získavam skúsenosti, kladiem si výzvy a samozrejme, že bude pre mňa privilégium môcť jedného dňa trénovať Barcelonu, s dream teamom, s Jordim Cruyffom, Carlesom Puyol a ďalšími súčasnými hráčmi. Rád by som vybudoval mužstvo s hodnotnými ľuďmi, čo Barcelonu poznajú, s ľuďmi, ktorými verím."

Messi

"Messi potrebuje Barcelonu a Barcelona potrebuje Messiho. Musia sa postarať o to, aby bol šťastný, pretože ak je Leo Messi spokojný, vyhrajú viac titulov. Spája ma s ním skvelé priateľstvo, veľmi ho rešpektujem. Je to súťaživé zviera, vždy chce vyhrávať a už desať rokov je najlepším hráčom na svete. Dúfam, že sa raz opäť stretneme na profesionálnej úrovni. Mať v tíme najlepšieho hráča na svete je ako by ste mali eso v rukáve."

Problémy vo futbale

"Vo futbale je stále machizmus, áno; stále je to odraz spoločnosti. Ale verte, že futbal je zároveň jedným z tých pár športov - a práce - kde sú zamestnanci urážaní, či už hráči alebo tréneri. Myslím si, že by sa to malo skončiť. Je neprípustné, aby napríklad čašník, bol vo svojej práci urážaný. Nemôžeme akceptovať machizmus, rasizmus či iný typ násilia. Musíme to odstrániť tým, že automaticky zastavíme tých, ktorí to porušujú. Rozhodca musí byť prvým, kto povie: 'Nemôžete tu hrať, pretože neboli splnené podmienky'."

zdroj: forbes.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2020-08-13 14:44:28
Xavi má veľmi jasný prehľad toho, čo chce v budúcnosti dosiahnuť. A ide na to krok za krokom. Zbytočne to nechce uponáhľať. Pri ňom nemám pochybnosti, že budeme hrať pekný a útočný futbal a, že budú hrať tí, ktorí si to zaslúžia a prídu hráči, ktorí sú hodní Barcelony a nie hocikto.
2020-08-13 15:55:12
Já vím a už jsem to tu několikrát psal, že tvůj čas teprve přijde....a kvalitní lidí kolem tebe.Moc si to přeju a doufám, že se dočkám.Už to bude ale bez Lea na hřišti,čas nezastavíš.