FC Barcelona a Bayern Mníchov sa pripravujú na veľký súboj, ktorý so sebou prinesie dnešné štvrťfinále Ligy Majstrov. Aké najdôležitejšie individuálne súboju môžu rozhodnúť o postupujúcom do semifinále najprestížnejšej klubovej súťaže sveta?

Pred zápasom je zrejmé, že kým Barcelona dokázala zdolať Neapol v dvojzápase vďaka výsledku 4:2, Bayern Mníchov rozbil Chelsea 7:1. Zrejmé je aj to, že Nemci sa nachádzajú vo veľmi dobrej forme, veď súťažný zápas neprehrali už od decembra 2019. Predikcie do úlohy favorita pasovali práve Bayern, ktorý by mal v zápase dominovať, veď je silný ako v obrane, tak aj v strede poľa, no najmä v ofenzíve. V každom prípade aj Bayern Mníchov má svoje slabiny, čo Barcelone umožňuje pohľadať si svoju šancu na postup do ďalšej fázy. Otázkou zostáva, ako dokážu zverenci Quiqueho Setiéna využiť svoje možnosti, ktoré im súper naskytne. V takomto dôležitom zápase bude svoju dôležitú úlohu zohrávať aj taktika. Pozrime sa bližšie na kľúčové súboje v tomto stretnutí.

Lewandowski VS Suarez

Je vôbec potrebné porovnávať útočníkov? Odkedy sa Uruguajčan pripojil k Blaugranas, neúnavne pracuje pre mužstvo. So svojou sebadôverou, trpezlivosťou a statusom môže Barcelone veľmi pomôcť, ale čo sa týka Lewandowskeho: ten je nezastaviteľný. Ako Suarez, tak aj Lewandowski dokáže ako strieľať góly, tak aj asistovať. V každom prípade je Poliak v súčasnosti značne lepším útočníkom ako Uruguajčan, čo potvrdzujú aj štatistiky.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

14 komentáre
2020-08-14 12:38:42
Tipujem 3:0 pre Bayern dnes vecer
2020-08-14 12:45:25
Ak prehráme tak o gól +/- a tak isto aj keď vyhráme. Bude to dosť nejednoznačný zápas v určitom zmysle. Ja sa skôr prikláňam k prehre a aj to v prípade že nebudeme mať zálohu schopnú vydržať tlak a vytvárať tvorivosť.