Zahanbujúca prehra Kataláncov 8:2 s Bayernom Mníchov môže mať katastrofálny dopad na budúcnosť klubu.

Messiho aktuálny kontrakt vyprší v júni budúceho roku, ale podľa najnovších informácií chce naša legenda odísť hneď. Jeho frustrácia posledné roky narastala a Messi dokonca klub túto sezónu viackrát otvorene kritizoval. Učinil tak na instagrame na adresu Abidala či v rozhovore po zápase s Osasunou. Historická prehra však zrejme bola posledná kvapka v pohári Argentínčana. Už pár rokov sa o Messiho pokúša Inter Miláno. Podľa La Gazzetta dello Sport chcel Inter počkať na vypršanie kontraktu a ponúknuť Leovi 5-ročnú zmluvu v hodnote 260 miliónov eur.

Barca však nebola jediný klub, ktorý sa v tohtoročnej Lige Majstrov strápnil. Francúzsky Lyon šokujúco vyradil Guradiolov Manchester po výhre 3:1. Je to už tretí rok po sebe, čo sa Guardiola s anglickým celkom nedostal cez brány štvrťfinále. Majitelia City sa rozhodli túto situáciu riešiť a došli k rozhodnutiu obnoviť spoluprácu medzi Pepom a jeho bývalým zverencom Messim. Vedenie Manchestru je ochotné urobiť všetko preto, aby sa im to podarilo.

Messimu ostáva ešte rok zmluvy a výstupnú klauzulu má 700 miliónov eur. Všetkým je však jasné, že Barcelona má finančné problémy a taktiež potrebuje vysoký obnos peňazí na financovanie prestavby Camp Nou a omladenie kádra. Je teda dosť možné, že sa uchýlia k oveľa nižšej prestupovej čiastke.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

10 komentáre
2020-08-17 07:39:19
Nejsem úplně pro, aby odešel, ale pokud City nabídne 200M+ vzal bych to. Bude to dobře pro Lea i pro Barcu, která se konečně zabví závislosti na něm a získá i nějáký ten cash na nákupy. + by mohl zůstat Coutinho, když už by si neměl s kým zavazet...
Je to jen úvaha, ale popravdě by mě docela zajímalo, jak by to vypadalo....A Leo by měl možnost zavřít huby všem, kteří tvrdí, že v Anglii by si ani neškrtnul.
2020-08-17 07:47:28
Jak už jsem psal, jestli chce odejít tak ať si jde, ale měl by si to dobře rozmyslet. Jestli chce do City tak ať si zavolá Di Mariovi nebo spíš jeho paní a ta mu povykládá jaké to tam bylo, jak si tam nemohla zvyknout ona ani děti, atd. Z hlediska City by to byl výhodný přestup jen za předpokladu, že by to bylo zadarmo, protože pokud se nemýlím tak Messi může odejít klidně i zadarmo, měl by mít ve smlouvě takovou doložku. Dávat třeba 100 mega za hráče v takovém věku se moc nevyplatí, kór když má rok do konce smlouvy. Inter by byl pro Messiho lepší volbou.