Josep Maria Bartomeu, prezident FC Barcelona, poskytol rozhovor pre klubové médiá na aktuálne témy súvisiace s Blaugranas. Dozvedeli sme sa množstvo zaujímavých informácií.

Demisia

"Rozhodol som sa nerezignovať, pretože La Liga začína o 5 týždňov. Rozhodol som sa zostať, aby klub z toho mohol ťažiť. Odstúpiť by bolo jednoduché, ale máme zodpovednosť voči tomuto klubu, takže to neurobíme. Bola to samozrejme možnosť, ale bolo by to nezodpovedné. Zodpovedné je ohlásiť voľby na marec. Pre budúce vedenie to necháva priestor na prijatie rozhodnutí."

Odchod Abidala

"O odchode rozhodol Abidal. Je to jeho osobné rozhodnutie a rešpektujeme to. Ďakujeme mu za to, čo nám dal."

Ekonomické problémy

"Nemáme ekonomické problémy. Problémom je športový projekt. V posledných hodinách som bol znepokojený a zaneprázdnený, snažil som sa zvrátiť túto situáciu. Mám peniaze, ale problémom sú výplaty hráčov. Niektorí hráči si budú musieť znížiť platy."

Prehra s Bayernom

"Za prehru s Bayernom sme zodpovední všetci: šatňa aj vedenie."

Nový tréner

"Novým trénerom Barcelony bude Ronald Koeman. Ak sa nič nepokazí, povedie mužstvo v novej sezóne. Vsadili sme na Koemana kvôli jeho skúsenostiam a kvôli tomu, že verí vo filozofiu Barcelony. Diskusiu o novom trénerovi sme začali ešte v decembri. Koeman bol možnosťou aj vtedy, ale bol zamestnaný v národnom tíme Holandska. "

Starnúci káder

"Čas niektorých hráčov v Barcelone je na konci. Chcem poďakovať hráčom za to, že nás urobili najlepším klubom na svete, ale nastal čas, aby niektorí z nich odišli. Prídu náhrady a noví lídri, ktorí potiahnu tím dopredu. Po Anfield sme im dali šancu, aby sa zlepšili, ale teraz nebudeme nič tolerovať. Ak bude potrebné, prijaté budú potrebné opatrenia. Niektorí hráči vedia, že to bude ich posledná sezóna v Barcelone. Niektorí veteráni budú predaní, ale bude im to oznámené s veľkou vďakou a ocenením. Zmeny mali prísť po prehre na Anfield. Mali prísť veľké zmeny, ale rozhodol som sa dať hráčom aj riaditeľom druhú šancu."

Messi

"Messi bude bez pochýb pokračovať v Barcelone. Bude súčasťou projektu Ronalda Koemana. Hovoril som s jeho otcom. Leo je sklamaný a frustrovaný, to sme všetci. Bolo to bolestivé a musíme sa pozviechať a mať nádej a premyslieť ako túto situáciu zlepšíme. Messi zostane. Koeman s ním počíta a chce okolo neho vybudovať projekt. Messi chce ukončiť svoju kariéru v Barcelone. Hovoril som s Koemanom a povedal mi, že Messi je základom jeho projektu."

Ansu Fati

"Dostali sme ponuku za Fatiho, ale zostane v Barcelone. Nie je na predaj."

Lautaro Martínez

"Máme peniaze na tento prestup, ale problémom sú platy: musia byť znížené. Rokovania prebiehajú, ale tie boli v súčasnosti pozastavené. Musíme počkať na to, koho bude tréner chcieť a potom rozhodneme."

Neymar

"Je veľmi ťažké podpísať ho, keďže PSG nechce predávať. Kontaktovali sme ich uplynulý rok, ale odmietli."

Kedy bude Koemanov príchod potvrdený?

"Čoskoro oznámime príchod Ronalda Koemana a jeho tímu. Na toto oznámenie čakáme všetci (smiech)."

Ter Stegen

"Ter Stegen predĺži zmluvu! Určite bude pokračovať s nami. Chcel pozastaviť rokovania počas karantény. Je to skvelý človek."

Kto nahradí Abidala?

"Ramos Planes nahradí Abidala a bude novým športovým riaditeľom. On a Koeman rozhodnú o zmenách, ktoré sú v kádri potrebné."

Kto je v Barcelone nedotknuteľný?

"Spoliehame sa na Lea, Ter Stegena, Griezmanna, Lengleta, Dembélého, Semeda, De Jonga..."

Trincão a Pedri

"Trincão a Pedri sú nadšení z toho, že začali. Dostali sme ponuky za Trincãa a Pedriho, dokonca na dvojnásobok sumy, za ktorú sme ich kúpili, ale neodídu. Prišli sem, aby zostali."

Coutinho

"Coutinho môže zostať, ak s ním Koeman počíta."

Valverde

"Neľutujem to. Odviedol skvelú prácu, ale potrebovali sme nakopnúť mužstvo a šatňu. "

zdroj: barcauniversal.com facebook
foto: facebook twitter

Diskusia

14 komentáre
2020-08-18 23:05:11
Neverím mu ani slovo, len sa hrá na slušného.
2020-08-18 23:05:25
Veľké zmeny mali prísť už po Anfield
A PROČ NEPŘIŠLY ??? Kdo je za to odpovědný??? TY !! Jedine ty! Nech si nasypes popel na hlavu a rezignuj, a odejdi dokud je čas, a nevyhovaraj sa
KDYZ SE MA UDELAT RADIKALNI REZ, TAK RADIKALNI, a ne takovej politickej kec, to si nech pro predstavenstvo, ale fanousky tim jenom urazis a zesmesnujes klub !!! TFUJ !!! HANBA !!!
Pique ma svou cest, rekl to, Setien je asi spravny clovek, ikdyz trener nic moc, ale ma charakter, Messi dokaze odejit taky.....ale ty NO COMENT - toto je zabity !!! HANBA