Ronald Koeman sa stal novým trénerom FC Barcelona už aj oficiálne. Trénerský štáb okamžite začal práce na novom športovom projekte Blaugranas, no základná zostava mužstva po novom nezahŕňa Luisa Suareza. Klub je názoru, že nastal ten správny čas, aby Uruguajčan odišiel z klubu. Slabé výsledky a vysoký vek sú dôvodom, prečo Barcelona informovala Suareza o tom, že musí odísť.

Bartomeu v nedávnom rozhovore poukázal na hráčov, ktorí sú nedotknuteľní a z tohto zoznamu je jasné, že Suarez na ňom chýba. Barcelona je pripravená predať Suareza v prípade dobrej ponuky. Veľký záujem o služby Uruguajčana má Ajax, teda klub, v ktorom Suarez začínal v európskom futbale. Záujem prejavil aj Juventus Turín.

Suarez sa počas svojho pôsobenia na Camp Nou stal tretím najlepším strelcom klubovej histórie, no v posledných sezónach už zjavne nepodáva také výkony, aké sa od neho očakávajú a na jeho adresu sa valí kritika aj zo strany fanúšikov. 33-ročný útočník už viditeľne potrebuje kvalitného nástupcu. Ako culés, tak aj vedenie klubu, sú názoru, že nastal čas, aby sa Barcelona so Suarezom rozlúčila.

Je to však problém - zdroje z prostredia Uruguajčana tvrdia, že útočník sa nehodlá vzdať dresu Blaugranas len tak ľahko a mieni zabojovať o svoje miesto v základnej zostave. Je názoru, že stále môže byť pre mužstvo prínosom. Odmietne akúkoľvek ponuku, ktorá na Camp Nou príde a chce pokračovať v kariére v metropole Katalánska.

zdroj: barcauniversal.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

19 komentáre
2020-08-20 10:50:05
Luisito zavolaj Iniestovi alebo Xavimu a spytaj sa ich preco odisli ked este nato mali hrat za Barcu..odid nech na teba spominaju fanuskovia ako na streleckeho zabijaka sucast najlepsieho utoku futbaloveho sveta a nie ako na nenavidenu primadonu...
2020-08-20 10:52:10
Vylúčené. Treba sa ho zbaviť. Už tu dávno nemal byť. Je smutné, že ani po takom debakeli, ktorý by mal nastaviť zrkadlo niektorým hráčom si nevie pripustiť, že už minimálne na základ nemá