Ronald Koeman prevezme Barcelonu v ťažkom rozpoložení, čo prehra s Bayernom 2:8 len podčiarkuje. Mužstvo potrebuje rozsiahlu prestavbu, ktorá bude výzvou pre nového trénera.

Madridský denník AS pripomína, že tréner v rozhovore pre holandské médiá uviedol, že predpokladá 4-5 ďalších príchodov. V súčasnosti je v mužstve až 32 hráčov ak vezmeme do úvahy hráčov prvého tímu, hráčov, ktorí sa vracajú z hosťovaní, hráčov z rezervy a už zverejnené posily. Je zrejmé, že už teraz je v kádri priveľa hráčov a ak prídu ďalšie posily, s Barcelonou sa bude musieť rozlúčiť viac ako 10 hráčov.

Prvý tím FC Barcelona má v súčasnosti 18 členov (jediným predaným je Arthur Melo) a pripoja sa k nemu nové posily: Pjanić, Trincão, Pedri a Matheus Fernandes. K nim je potrebné pripočítať Riquiho Puiga, Ansu Fatiho a Ronalda Arauja z rezervy a takisto tých, ktorí sa vracajú z hosťovaní: Rafinhu, Todiba, Aleñu, Mirandu, Oriola Busquetsa, Waguého a Coutinha. Ako prví odídu hráči z hosťovaní - šancu zostať v prvom tíme majú len Coutinho a Aleñá. AS píše, že Trincão a Pedri určite zostanú v prvom tíme. Matheus Fernandes bude musieť presvedčiť trénera o svojich kvalitách počas predsezónnej prípravy.

Ansu Fati a Riqui Puig majú v súčasnosti miesto v kádri prvého tímu a to isté čaká zrejme aj Ronalda Arauja. K zmenám príde v skupinke hráčov, ktorí boli doteraz stálymi členmi kádra. Koeman bude musieť reštrukturalizovať káder, čo samozrejme nebude jednoduché. Odísť by totiž mali aj niektorí dlhoroční hráči.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Marian Premium
2020-08-21 18:57:12
Ak nebude chcieť odísť niektorý hráč, ktorého nechce v mužstve Koeman, mal by ho usadiť na tribúnu. Takto potom v zimnom prestupáku bude povoľnejší k odchodu.
2020-08-21 19:18:16
Ja tak rozmýšlam, že ak by odišiel Messi, možno by sa porúčal aj Suarez ktorý ťaží z jeho prihrávok.