FC Barcelona na svojej oficiálnej stránke informovala o tom, že Moussa Ndiaye sa stane novým hráčom FC Barcelona B.

Katalánsky denník Sport už pred niekoľkými mesiacmi informoval, že 18-ročný stopér je v hľadáčiku katalánskeho klubu a do Barcelony mohol prestúpiť už skôr, no transfer oddialila pandémia koronavírusu. Teraz sa prestup stal skutočnosťou. Barcelona zaplatila Aspire Academy 500 000 eur + bonusy. Ndiaye podpísal zmluvu do roku 2023 s možnosťou predĺženia o ďalšie dva roky. Jeho odstupná klauzula bude mať výšku 100 miliónov eur. Mladík bude v budúcej sezóne hrávať podľa všetkého v Barcelone B.

Mladík je ľavák a hráva na pozícii stopéra. Môže hrávať aj za pozícii ľavého beka. Meria 178 centimetrov a medzi jeho prednosti patrí sila a rýchlosť. Tieto aj iné prednosti preukázal počas Majstrovstiev Afriky do 20 rokov v roku 2019, kde sa stal najlepším hráčom turnaja. Veľmi dobre hral aj na Majstrovstvách sveta v Poľsku v tej istej vekovej kategórii, kde jeho reprezentácia postúpila do štvrťfinále, v ktorom Senegal vypadol po penaltovom rozstrele.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-08-29 12:08:43
No ta vyska 178cm na stopera nic moc...ja viem ze Puyol bol proti nemu krpec..ake to bol PAN Puyol...
2020-08-29 12:19:45
Mi tenhle přestup nevadí.. občas to nevyjde, ale za ty peníze muže jen překvapit.

Lepší 10 takových přestupu do B s ,, potencialem '' než Grizi za tolik penez když ještě k tomu mohli rok předtim přijít zdarma..