Ansu Fati vo včerajšom zápase Španielska s Ukrajinou sa prvýkrát objavil v základnej zostave La Roja. Mladík sa Luisovi Enriquemu za dôveru odvďačil a predviedol skvelý výkon. Pre obranu súpera bol veľkou hrozbou, vybojoval pokutový kop a neskôr strelil aj premiérový gól.

17-ročný krídelník si večer užíval, keď jeho mužstvo porazilo Ukrajinu 4:0. Fati sa zároveň stal najmladším strelcom v histórii španielskej reprezentácie: "Sme naozaj šťastní a predovšetkým vďaka výhre. Odohrali sme skvelý zápas a takto musíme aj pokračovať," uviedol Fati po stretnutí.

"Je mi cťou pracovať s Luisom Enriquem a všetkými hráčmi, ktorí sú tu. Prijali ma s otvorenou náručou hneď od prvého dňa a so všetkým sebavedomím na svete," povedal. Premiérový gól v drese La Roja pritom venoval sestre, ktorá oslavuje narodeniny. Pri oslave gólu povedal do kamery: "Všetko najlepšie sestra, ľúbim ťa."

Čo sa týka Barcelony a pôsobením pod novým trénerom Ronaldom Koemanom, Ansu povedal: "Musím pokračovať v práci a s pokorou. Práve tréner je tým, kto rozhoduje o tom, kto bude hrať. Budem pokračovať v práci na každom tréningu tak tvrdo ako viem a tak ako vždy. A potom ak dostanem šancu, pokúsim sa ju využiť," povedal.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

5 komentáre
Reekwon Admin
2020-09-07 11:14:52
Koeman mu jisto jistě šanci dá, to je bez diskuze. Včera odehrál skvělý zápas a opět na sebe výrazně upozornil. Uvidíme, jakou bude mít v sezóně roli v týmu.
2020-09-07 11:42:32
Vyzera to, ze chlapec ma zdravy rozum...verim, ze sa mu bude darit a urobi nam vela radosti!