FC Barcelona oficiálne predstavila tretiu sadu dresov na sezónu 2020/2021.

V Barcelone skoro na svitaní začína vychádzať slnko a na mesto dopadajú rôzne farebné tóny: ranná ružová aj modrozelená farba mora vytvárajú jasnú, žiarivú stredomorskú krajinu. Práve to bolo inšpiráciou dizajnu nového dresu FC Barcelona, konkrétne druhej sady výjazdových dresov na sezónu 2020/2021. Táto dvojica farieb zároveň symbolicky odráža aj technológiu použitú pri výrobe mimoriadne ľahkej, elastickej a priedušnej látky. Prevažne ružový dres reprezentuje ľahkosť látky a slobodu pohybu, ktorá s tým súvisí, zatiaľ čo zelené lemovanie odráža jej priedušnosť a absorpciu potu, ako aj pocit sviežosti, ktorý dres ako celok poskytuje.

Nový dres bude k dispozícii už od 7 septembra a to v kamenných obchodoch FC Barcelona podobne ako prostredníctvom klubového eshopu. Od 11. septembra si ho budú môcť kúpiť fanúšikovia v ľubovoľnom obchode.

Prvý tím FC Barcelona si tento dres môže obliecť predovšetkým na výjazdoch v Lige Majstrov, ale aj na výjazdoch v La Lige a Copa del Rey. Klub zároveň upriamuje pozornosť na to, že ide o 100% recyklovaný polyester, ktorý sa získava z recyklovaných plastových fliaš, ktoré sú roztavené na veľmi jemnú niť, ktorá je používaná na výrobu dresov pre túto sezónu. Dresy ponúkajú skvelý športový výkon a na druhej strane majú menší vplyv na životné prostredie.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2020-09-07 13:19:08
co je Stanley
2020-09-07 13:22:52
Za mňa nevyzerajú dobre, ale našťastie je to až tretia sada. Vonkajšie máme excelentné a domáce už aspoň nie sú šachovnicové.