Javier Tebas, prezident La Ligy (LFP), poskytol rozhovor pre Corriere della Serra, v ktorom sa vyjadril aj k odlišným stanoviskám jeho organizácie a predstaviteľov Lionela Messiho, týkajúcich sa jeho zmluvy s Barcelonou.

Odlišné stanovisko LFP a Messiho

"Nebola to vojna s Messim. Urobil by som to isté, aj keby išlo o Pepita Péreza či akéhokoľvek iného hráča našej ligy. Ako La Liga sme mali a aj naďalej máme záväzok brániť zákonnosť a spravodlivosť: zmluvy sa musia dodržiavať. Vždy. Bez ohľadu na to, či ide o Lea Messiho či o Pepita Péreza. To je všetko. Keď zasiahneme, tak preto, aby sme bránili zákon, La Ligu a jej kluby. V tomto prípade Barcelonu."

Nie je to víťazstvo nad Messim

"Nie, v žiadnom prípade. Osobne si myslím, že to nebola žiadna vojna s Messim. Veľmi ho rešpektujem, milujem, v posledných 20 rokoch je históriou nášho futbalu. Ako by som s ním mohol viesť vojnu? Opakujem, moja intervencia mala za cieľ len dodržiavanie kontraktov. Je však jasné, že história nabrala gigantické rozmery, pretože to celé súviselo s Messim."

Zmluva bola jasná

"Hoci Messiho právnici hovorili niečo iné, kontrakt bol jasný. Tá časť bola vytrhnutá z kontextu a to zapríčinilo, že urobili chyby. Nakoniec som šťastný, že Messi prijal rozhodnutie, aby sa vyhol právnym konfliktom. Naďalej bude v mužstve svojho života. Dúfam, že tie vzťahy sa vrátia do normálu."

Zaobchádzajú s Messim v Barcelone zle?

"To neviem. Nezabúdajme však na to, ak pocit, že s vami zle zaobchádzajú, je subjektívny."

Mala by La Liga podniknúť kroky, aby zabránila negatívnemu dopadu v prípade Messiho odchodu?

"Ako som už povedal, išlo o akt ochrany zákonnosti. Je však jasné, že každý chce mať Messiho vo svojej lige. Ak sa rozhodne odísť o rok, veľká škoda, ale nemôžeme zabudnúť na to, že v roku 2015 bolo dohodnuté, že značka La Ligy je viac ako hráči a kluby. Len týmto spôsobom je možné garantovať ziskovosť odvetvia a značka La Ligy v skutočnosti každým dňom rastie. Stále sa rozvíja, čelí každodenným výzvam. Naša stratégia digitalizácie a internacionalizácie, ktorá sa začala pred štyrmi sezónami, pokračuje."

Odíde Messi o rok?

"Pôjde o jeho rozhodnutie. Zmluva mu to umožňuje."

Bude Tebas niekedy pracovať v Taliansku?

"Taliansko je úžasná krajina a Serie A má veľký priestor na rozvoj. Hoci Španielsko a La Liga sú veľmi atraktívne. V každom prípade, nikdy nehovor nikdy."

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.