Javier Tebas, prezident LFP, predstavil novú sezónu Primera a Segunda Division, ktorá sa začína už tento piatok. Prezident La Ligy pri tejto príležitosti odpovedal na otázky novinárov.

La Liga

"Snažíme sa zvyšovať našu národnú aj medzinárodnú hodnotu. Musíme myslieť na budúcnosť. Zaoberáme sa tým, ako sa dostať k miliónom divákov po celom svete. Robíme to počas piatkov, sobôt a nedieľ."

Expanzia

"V uplynulej sezóne neboli priame prenosy len v dvoch krajinách. Hovoríme o Grónsku a Mongolsku, s ktorými sme už podpísali zmluvy. V tejto sezóne zasiahneme všetky kúty sveta."

Prestupový trh

"Táto sezóna sa začne neskôr, než zvyčajne a všetky emócie budú ešte koncentrovanejšie. Kríza sa dotkla najmä veľkých a stredných klubov a nebudú schopné uskutočniť také prestupy ako obvykle. Menšie kluby sa mohli posilniť o niečo viac."

Messi

"Vždy chceme Lea u nás. Je to najlepší hráč v histórii, chcel by som, aby ukončil kariéru v La Lige. Už dlhé roky pracujeme na tom, aby značka La Ligy bola viac, než hráči a kluby. Preferujeme však, aby Messi zostal s nami."

Predaj TV práv bez Messiho

"Messiho odchod by nemal vplyv, pretože 90% práv je predaných na najbližšie 4 roky."

Návrat fanúšikov na štadióny

"Nie je to rozhodnutie La Ligy. Kľúčový je vývoj vakcíny. Dúfam, že od januára či februára uvidíme štadióny také ako predtým. Vakcína bude začiatkom konca tejto situácie."

Ďalší hráč, ktorý bude symbolom ligy

"Je ťažké to posúdiť. Vsadím si na Ansu Fatiho. Ak si udrží progres, nielen to, čo ukázal v zápase proti Ukrajine. Bolo to ako doktorát. V Barcelone taktiež žiaril, ak dostal šancu."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-09-08 15:30:28
sobot a nediel :D neviem ci aom niekedy v zivote videl tieto dve slova napisane niekde v clanku,strasne to vyzera divne :D asi som divny
2020-09-08 15:52:03
Do januára bez divákov. Paráda. Už zastavte toto šialenstvo s covidom. Žiadna vakcína nepomôže.