FC Barcelona je prvým športovým klubom na svete, ktorý prekonal hranicu 10 miliónov odoberateľov na YouTube. 

Katalánsky klub na svojej webovej stránke oznámil, že prekonal magickú hranicu 10 miliónov odoberateľov na YouTube. V tejto otázke klub predbehol všetky ostatné futbalové tímy. Na ďalších miestach v rebríčku sa nachádzajú kluby v poradí - Real Madrid (5,96 miliónov), Flamengo (5,55 miliónov), Liverpool FC (4,98 miliónov), Manchester United (3,21 miliónov), Juventus Turín (2,88 miliónov), Manchester City (2,72 miliónov), PSG (2,56 miliónov), Chelsea FC (2,1 miliónov) a Arsenal Londýn (1,96 miliónov). Pokiaľ ide o krajiny, kde má Barcelona najviac fanúšikov na YouTube, v tejto kategórii vedie USA, Španielsko, Brazília, Indonézia a Mexiko. 

FC Barcelona v tomto rebríčku nevedie ako len futbalový klub, ale ako celá športová značka. Iba NBA má viac odoberateľov, ale prevádzkuje všeobecný kanál pre celú americkú basketbalovú súťaž. Katalánsky klub sa na YouTube objavil ako jeden z prvých športových tímov v roku 2006. V roku 2017 ako prvý klub prekročil 3 milióny sledovateľov a rok na to, to už bolo 5 miliónov fanúšikov. Sezóna 2018/19 sa skončila s číslom 7,2 miliónov odoberateľov.  

Pokiaľ ide o počet zhliadnutí videí zverejnených na webe, tak aj tu sa na prvom mieste nachádza FC Barcelona. Len v sezóne 2019/20 to bolo 458 miliónov a celkovo všetky videá majú dokopy okolo 1,7 miliardy zhliadnutí. 

K tomuto úspechu sa vyjadril aj riaditeľ pre digitálne záležitosti v FC Barcelona Didac Lee: ,,Na stránkach YouTube sa snažíme oslovovať našich fanúšikov prostredníctvom obsahu navrhnutého a vytvoreného špeciálne pre uspokojenie záujmov publika tejto stránky a snažíme sa prispôsobiť formát ku spokojnosti odoberateľov. Tento úspech posilňuje konsolidovanú dlhodobú stratégiu, ktorá nás drží na čele, v ktorej sa budeme snažiť pokračovať aj v budúcnosti. Nedávne otvorenie štúdia Barça Studios by nám malo pomôcť udržať si náskok pri uskutočňovaní tohto obsahu. Sú kompatibilné s našimi vlastnými audiovizuálnymi produktmi, ako je napríklad nedávno spustená služba Barça TV +.” 

 

zdroj: fcbarcelona.com

foto: fcbarcelona.com

 
 

 
 

 
 

 

Diskusia

1 komentár
2020-09-10 15:29:03
Tak nakoniec predsa aspoň jeden titul tento rok. A s prehľadom.