Denník AS predstavil mladých hráčov, ktorí môžu v blízkej alebo vzdialenejšej budúcnosti nahradiť popularitu Lionela Messiho v La Lige. Ktorým mladým hráčom stojí za to venovať pozornosť v sezóne 2020/2021? 

Lionel Messi sa každým rokom blíži viac ku koncu svojej kariéry a po posledných udalostiach je veľmi pravdepodobné, že táto sezóna bude jeho poslednou v drese Blaugranas. Denník AS preto predstavuje mladých hráčov, ktorí môžu v budúcnosti zastúpiť Messiho pozíciu z hľadiska popularity. 

Na prvom mieste sa nachádza Ansu Fati. Má síce len 17 rokov, ale je ťažké nemať dojem, že má pred sebou svetlú budúcnosť. Zatiaľ však musí stáť nohami pevne na zemi a bojovať o miesto v kádri katalánskeho tímu, kde bude mať množstvo konkurentov. Ak sa mu to podarí, môže sa z neho stať jeden z najlepších futbalistov planéty. Napriek tomu sa dá očakávať, že už teraz si bude postupne budovať reputáciu a možno práve on vystrieda na tróne kráľa Messiho. AS tiež poukazuje na hráčov Realu Madrid a to konkrétne na Viniciusa (20) a Rodryga (19), ktorí majú za sebou síce lepšie aj horšie obdobia, ale sú stále veľmi mladými hráčmi. Uplynulá sezóna bola pre João Feliksa (20) a Atlético Madrid sklamaním, ale talent Portugalčana je nepochybný a útočník by sa mal časom len zlepšovať.  

Ďalší talentovaní hráči 

Uvidíme, akú rolu si v projekte Zinedina Zidana zahrá Martín Ødegaard (21) a tak isto očakávame, ako sa Ronald Koeman postaví k mladým hráčom Blaugranas ako sú Riqui Puig (21), Francisco Trincão (20) alebo Pedri (17). Rovnako nemôžeme ignorovať talentovaných hráčov z iných klubov. V Seville sa postupne ukazuje obranca Jules Koundé (21) a všetci sa tešia ako sa na štadióne Sáncheza Pizjuána predstaví Oscar Rodriguéz (22), ktorý zaujal predovšetkým fantastickými strelami z diaľky. Valencia sa zbavila mnohých prominentných hráčov a nový tréner Javi Gracia sa sťažoval na nedostatok posíl, takže najmä v tomto klube môžeme očakávať príležitosti pre niekoľko mladších hráčov. Svoju rolu by mohol hrať predovšetkým Kang-in Lee, najlepší hráč na posledných majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov. 

Vo Villarreale stojí za pozornosť ďalší ázijský futbalista Takefusa Kubo (19), ktorý by mohol urobiť ďalší krok v kariére, ako aj ďalší španielsky internacionál Pau Torres. Real Sociedad zase počíta s ďalším vývojom Aleksandra Isaka (20) a Andera Barrenetxeiho (18). V druhom baskickom klube je brankár Unai Simon (23), je síce o niečo starší, ale neustále si buduje reputáciu v Primera División. Uvidíme, či dostane šancu Oihan Sancet v Los Leónes (20). Getafe bude počítať s Cuchom Hernándezom (21) a Marcom Cucurellou (22), zatiaľ čo Betis bude počítať s Emersonom (21). Mexičan Diego Lainez je veľký talent, ale zatiaľ sa nedokázal adaptovať na La Ligu. 

Financie sú jedným z mnohých dôvodov, prečo sa v tejto sezóne bude stavať na mladíkoch. Vďaka pandémii koronavírusu sú rozpočty klubov výrazne narušené, čo má výrazný vplyv aj na prestupovú politiku. Napriek tomu AS upozorňuje, že Chelsea minula na posilách viac ako všetkých 20 klubov Primera Dividión - celkovo klub kúpil hráčov za 222,9 milióna eur. FC Barcelona minula 103 miliónov na nákup Miralema Pjanića, avšak tento nákup by sme skôr mohli definovať ako výmenu za Arthura s doplatkom od Juventusu. Mnoho klubov na čele s Realom Madrid neutratilo za prestupy jediné euro väčšina ostatných priviedla hráčov za pár miliónov eur. Podľa AS po Barcelone najviac minula FC Sevilla (43 miliónov), Villareal (14,3 miliónov) a Osasuna (13,5 miliónov). Tento nedostatok financií v kasách klubov môže mať výrazne pozitívny efekt na tom, že mnohé kluby začnú stavať na mladých hráčoch. 

 

zdroj: as.com

foto: fcbarcelona.com

 

 

 

 

 

Diskusia

2 komentáre
2020-09-13 07:20:53
Aspoň se na ty zápasy dá zas víc koukat,když budou hrát v obou týmech mladí a draví hráči
2020-09-13 09:46:07
Nam ale hlavne treba predavat az potom kupovat lebo zatial sme predali raketu za 1,5 mil. Musi odist este griezman suarez vidal minimalne