FC Barcelona zvíťazila v prvom prípravnom zápase sezóny 3:1 a oficiálny web katalánskeho klubu zhrnul dianie na trávniku do piatich hlavných záverov.

Dembélé opäť skóroval po 342 dňoch

Francúz predtým naposledy skóroval v októbri 2019 do siete FC Sevilla. Naposledy odohral súťažný zápas v drese Blaugranas v novembri pred rokom. Od stretnutia proti Borussii Dortmund sa na trávniku už neukázal a tak viac gólov streliť ani nemohol. Vo včerajšom zápase vybehol na trávnik opäť, keď sa zotavil z ťažkého zranenia. A trvalo mu len zopár minút, kým sa strelecky presadil s umným zakončením vo vnútri pokutového územia.

Posily sa ukázali v dobrom svetle

Pedri odohral prvý polčas. Jeho pozícia bola hneď za útočníkom, no často si zbiehal na pravú stranu a ukázal záblesky svojho nepochybného talentu. V druhom polčase dostal príležitosť Trincão na pravom krídle a aj Portugalčan ukázal veľmi dobrú kvalitu.

Coutinho skóroval po návrate

Brazílčan je späť v metropole Katalánska po ročnom hosťovaní v Bayerne Mníchov a zdá sa, že je vo veľmi dobrej forme. Coutinho odohral celý druhý polčas na pozícii ofenzívneho záložníka a strelecky sa presadil z pokutového kopu. Takmer strelil aj druhý gól po skvelom pokuse spoza šestnástky. Veľmi dobrý výkon podal aj Carles Aleñá, ktorý sa vrátil z hosťovania v Betise Sevilla. Mladý záložník ukázal svoj talent v prvom dejstve.

Debutanti z La Masie

Vo včerajšom zápase si premiéru v drese Blaugranas odkrútili Pedri a Trincão a tiež navrátilci z hosťovaní Aleñá a Coutinho. Veľký deň vo svojej kariére zažili ďalší mladíci z La Masie - Iñaki Peña a Konrad de la Fuente. Obaja zahrali v druhom polčase zápasu a obaja sa predviedli v dobrom svetle. Peña si udržal čisté konto, zatiaľ čo De La Fuente mal veľmi blízko k streleniu gólu, no proti bol brankár súpera so svojimi excelentnými zákrokmi alebo tesný ofsajd.

Prvý pohľad na Koemanov štýl

Tréner Barcelony v zápase využil 22 hráčov, z ktorých zostavil jedenástku na každý polčas, čo avizoval už v rozhovore pred zápasom. Barcelona na trávniku ukázala rozostavenie 4-2-3-1 s množstvom pohybu medzi hráčmi. Do presingu sa zapájali aj krajní obrancovia a hra bola intenzívna vo všetkých priestoroch na ihrisku.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
8JK8 Premium
2020-09-13 11:23:02
Veľmi by sa mi páčila ofenzívna štvorica v zložení Dembele-Messi-Trincoa a na hrote Griezman s tým že by si pri defenzíve menil pozíciu Messi s Griezmanom. Fati, Coutinho a Pedri ako záskok v prípade výpadku formy či do rotácie teraz je možné útok poskladať akokoľvek ale títo hráči na mňa urobili dobrý dojem a mohlo by to spolu aj fungovať
2020-09-13 20:20:18
coutinho hral skvěle, griezman hraje furt to svoje - takze nic