Barcelona začala predsezónnu prípravu víťazstvom 3:1 nad Gymnàstic. Pre Blaugranas to bol aj večer debutov, pretože prvýkrát sa na trávniku v drese FC Barcelona objavili Francisco Trincão, Pedri, Iñaki Peña i Konrad de la Fuente.

Dvaja poslední menovaní sú odchovanci La Masie, ktorí sa na trávnik dostali v druhom polčase za stavu 2:1 pred Barcelonu. Peña často trénuje s prvým tímom a neraz bol povolaný aj na zápas, ale doteraz nemal príležitosť na svoju premiéru aj na ihrisku. Vzhľadom na zranenie Ter Stegena bude teraz robiť dvojku Netovi. De la Fuente len nedávno odštartoval svoje dobrodružstvo v rezerve klubu, pretože v uplynulej sezóne hrával za juvenil A. De la Fuente sa pritom stal prvým Američanom, ktorý si na seba obliekol dres Barcelony.

17-ročný Pedri sa v zápase ukázal v základnej zostave a tréner ho nasadil na pozíciu mediapunta. V základe si ocitol za Griezmannom a s Messim a Dembélém na krídlach. Veľmi rýchlo sa adaptoval na herný štýl a na trávniku si vedel výborne poradiť. Mal prsty aj v prvom góle, keď prenechal loptu nabiehajúcemu Dembélému, ktorý neskôr skóroval. Pedri ukázal dobré porozumenie s Messim, s ktorým si menil pozície. Vidieť bolo aj jeho prácu v obrane.

Posledným debutantom bol Trincão, ktorý do zápasu nabehol na druhé dejstvo a bol najlepším hráčom na ihrisku podľa viacerých denníkov. Semedo, Konrad a Trincão dodali hre domáceho tímu rýchlosť a Portugalčan robil obrovské problémy obrane súpera, keď to skúšal driblingom aj veľmi kvalitnými prihrávkami.

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-09-13 18:13:56
Potrebujú veľa zápasov nech sa ukážu kto má právo na ten dres.