FC Barcelona pod vedením Ronalda Koemana odohrala druhý prípravný zápas pred štartom nového ročníka v La Lige. Blaugranas porazili Gironu výsledkom 3:1. Oficiálny web katalánskeho klubu prezentoval 5 najdôležitejších záverov zo včerajšieho stretnutia.

Viac ako hodina hry pre 11 hráčov základu

Jednou z najdôležitejších zmien oproti prvému prípravnému zápasu bolo viac minút pre hráčov základnej zostavy. Koeman v prvom zápase s Gymnàstic nasadil dvojicu rôznych zostáv na každý polčas, no proti Girone využil 20 hráčov a základná zostava odohrala 60 minút, kým náhradníci po 30 minút. Len Neto a Araujo odohrali 90 minút.

Messi je späť aj s gólmi

Lionel Messi vsietil Girone dvojicu gólov a presadil sa prvýkrát od 8. augusta, teda od zápasu Ligy Majstrov s Neapolom, ktorý Barcelona vyhrala 3:1 na Camp Nou. Kapitán FC Barcelona sa v zápase proti Girone presadil v oboch polčasoch, jeden gól strelil ľavou a druhý pravou nohou.

Coutinho pokračuje v dobrých výkonoch

Brazílčan v prvom zápase strelil gól z pokutového kopu a včera už z otvorenej hry po fantastickej akcii Messiho s Trincãom, keď loptu len doklepol do prázdnej bránky. Dva góly v dvoch zápasoch po návrate z hosťovania. Ako hráč základu včera odohral 62 minút a pre súpera predstavoval veľkú hrozbu.

Mladíci opäť žiarili

Ako Trincão a Pedri, tak aj mladíci z La Masie ako Riqui Puig, Araujo a Konrad predviedli proti Girone veľmi dobrý výkon. Araujo pritom odohral celý zápas a v obrane bol veľmi istý, zatiaľ čo Trincão si do štatistík pripísal asistenciu a bol pre súpera veľmi nebezpečný. Riqui, Pedri a Konrad sa dostali na trávnik v druhom dejstve a boli mimoriadne aktívni. Pedri mal niekoľko dobrých príležitostí na skórovanie a Konradovi sa mimoriadne darilo v súbojoch jeden na jedného.

Koemanova schéma

Holanďan v stretnutí opäť využil systém 4-2-3-1, ktorý testoval aj v prvom prípravnom zápase s Gymnàstic. De Jong a Busquets sa tentokrát zhostili úlohy defenzívnych záložníkov. Kľúčová bola hra trojice útočníkov vpredu, hráči ukázali množstvo pohybu, neustále si medzi sebou menili pozície a z ich strany sme videli niekoľko veľmi kvalitných kombinácií. Všetci hráči si postupne zvykajú na nový systém práce aj hry.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-09-17 10:19:03
kde nájdem rozpis zápasov na túto sezónu ?
tunno Premium
2020-09-17 10:23:19
Coutinho tam na lavo vadi. Ak je tam on, chyba pressing, intenzita, vypady po kridle, kvalitnejsie branenie. Je pravda ze v ofenzive co to spravi, ale v ofenzive co to spravi aj Fati a ini nasi kridelnici, ktory to na kridle zaroven odmakaju.