Katalánske rádio Cadena COPE informuje, že z Barcelony odchádza Dr. Ricard Pruna, ktorý v klube strávil 26 rokov. Pruna sa pre takýto krok rozhodol z dôvodu nezhôd so súčasným vedením klubu, ktoré ho chcelo stiahnuť od prvého mužstva. Podľa médií sa s klubom rozišiel v dobrom.

Je to ďalšia kríza, s ktorou si musí súčasné vedenie FC Barcelona poradiť. V posledných mesiacoch sa toho poriadne nekopilo a problémy neprestávajú pribúdať. Pruna pritom patrí medzi najlepších odborníkov športovej medicíny vo svete, ale Ramon Canal, hlavná osoba zodpovedná za lekárske služby klubu, ho vytláčal od prvého tímu. Madridský denník AS tvrdí, že hráčov aj lekárov tento postup veľmi prekvapil, najmä v momente, keď sa v mužstve začali častejšie objavovať zranenia a chybné diagnózy. V tom období bol najlepší špecialista vytlačený z mužstva.

Počas leta sa k Barcelone pripojil Dr. Lluis Til, ktorý prišiel z Monaka a prevzal prvý tím. Tento krok vedenia jasne poukázal na to, že Pruna stratil na dôležitosti v klube. V súvislosti s tým sa rozhodol rozviazať svoju zmluvu s Barcelonou. AS zdôrazňuje, že pre klub ide o veľkú stratu, pretože na svete nie je až toľko tak kvalitných športových lekárov a navyše, lekársky personál na Camp Nou je často kritizovaný za svoju prácu, ktorá nie je práve na najvyššej úrovni.

zdroj: Cadena COPE
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-09-18 20:06:59
...aj nejake upratovacky spominali ze uz maju toho plne zuby....?je este vobec niekto v tomto klube spokojny?????
2020-09-18 20:33:36
Preto tolko svalových zranení, špičkový lekár odstavený a potkanov šarlatán dosadený.