Riqui Puig, Rafinha Alcântara a Carles Aleñá sa rozhodli zostať na Camp Nou aj napriek varovaniu zo strany Ronalda Koemana, ktorý tejto trojici hráčov povedal, že by si mali pohľadať iné kluby, pretože v opačnom prípade si na Camp Nou veľmi nezahrajú. Platí to predovšetkým o Puigovi.

V prípade Rafinhu je však situácia iná - tento záložník aj chcel odísť z Barcelony, keďže poslednú sezónu strávil na hosťovaní v Celte Vigo. Problém bol v tom, že Barcelona trvala na tom, aby záujemca o služby hráča zaplatil 16 miliónov eur. 27-ročný záložník tak zostane v Barcelone preto, lebo záujemcovia vyhodnotili túto cenu ako privysokú. Pritom Rafinha má s Barcelonou platnú zmluvu len do júna 2021 a potom môže odísť zadarmo.

Carles Aleñá strávil na hosťovaní druhú polovicu uplynulej sezóny a to v Betise Sevilla. 22-ročný stredopoliar má s Barcelonou platnú zmluvu do roku 2022 a chce sa pokúsiť presvedčiť Koemana, že má na to, aby dostal miesto v prvom tíme.

V najhoršej situácii je Riqui Puig, o ktorom tréner Barcelony verejne vyhlásil, že mu odporučil pohľadať si iný klub na hosťovanie, kde by mal k dispozícii dostatok minút pre svoj rozvoj, nakoľko v Barcelone ich nedostane. 20-ročný mladík počas leta dostal veľmi dobrú ponuku od Ajaxu, ale ten sa rozhodol zotrvať v metropole Katalánska. Samotný klub pritom dúfal, že Puiga vyšle na hosťovanie, no bez súhlasu hráča sa to samozrejme nemôže udiať.

Madridský denník Marca na druhej strane uviedol, že 17-ročný Pedri predsa len odíde na hosťovanie ešte počas tohto prestupového obdobia. Záujemcov o jeho služby je dostatok na čele s Bayernom Mníchov. Aleñá, Puig a Rafinha však zostanú na Camp Nou a zvedú tvrdý boj o to málo minút, ktoré im Koeman bude môcť dopriať na trávniku.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

11 komentáre
2020-09-23 20:37:11
Alenu a Rafinhu nekupi ani Celta, ale maju hrat zaklad v Barcelone. Oukej. Ruiqi, drz sa
2020-09-23 20:42:10
Čítal som že PSV Eindhoven má záujem podpísať Pedriho na hosťovanie, kľudne by som ho tam poslal.