Madridský denník Marca sa v jednom zo svojich článkov venoval postu pravého obrancu v FC Barcelona. Tvrdí, že táto pozícia je v posledných piatich rokoch prekliata na Camp Nou.

Deje sa tak od odchodu Daniho Alvesa v roku 2016. Brazílčan mal na poste pravého beka na Camp Nou monopol celých 8 rokov za vlády Pepa Guardiolu, Tita Vilanovu, Gerarda Martina aj Luisa Enriqueho. Už na začiatku bolo zrejmé, že Brazílčana bude veľmi ťažké nahradiť, ale nikomu nenapadlo, že po jeho odchode bude mať mužstvo na pravej strane obrany tak veľké problémy.

Po Daniho odchode žiadny z jeho nástupcov nebol schopný sa ani len priblížiť k úrovni, ktorú prezentoval Brazílčan. Transfer Douglasa bol absolútnym fiaskom. O niečo lepšie sa darilo Aleixovi Vidalovi, ale ani on neurobil svojimi výkonmi dieru do sveta. Pravým obrancom sa potom musel stať Sergi Roberto. Malo sa jednať len o núdzové a krátkodobé riešenie, pretože športové riaditeľstvo hľadalo nástupcu Daniho Alvesa, no Katalánec hráva na pravom kraji obrany dodnes.

Blaugranas v roku 2017 kúpili Nélsona Semeda z Benfiky za 36 miliónov eur, ktorý mal vyplniť dieru po Brazílčanovi, ale Portugalčan sa nikdy nedokázal vypracovať na stáleho člena základnej zostavy. V zápasoch sa striedal práve so Sergim Robertom a počas troch rokov strávených na Camp Nou a nepresvedčivých vystúpení dospel k záveru, že nastal správny čas na odchod z klubu. Preto ho Barcelona predala do Wolves.

Ďalším potenciálnym pravým obrancom mal byť Moussa Wagué. Odchovanec však doteraz nepresvedčil žiadny trénerský štáb o svojich kvalitách a vedenie klubu preto rozhodlo o jeho hosťovaní v PAOK Solún. Mladík naďalej potrebuje hrať a po skončení hosťovania sa môže opäť pokúsiť vybojovať si miesto v zostave.

Zabudnúť nemôžeme ani na Emersona, ktorého Barcelona kúpila spolu s Betisom. Brazílčan bude v tejto sezóne hrávať ešte v Betise, ale o rok ho Katalánci môžu kúpiť na Camp Nou za 9 miliónov eur. Betis si vyrokoval 20% z budúcej prestupovej sumy hráča. Či sa uchytí v Barcelone, na to si musíme počkať. Vedenie Barcelony sa v súčasnosti snaží kúpiť Sergiña Desta, ktorý má prevziať štafetu po Danim Alvesovi. Ale Barcelona sa o to pokúša už 5 rokov a neúspešne.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2020-09-25 14:49:32
Absolútne som nepochopil prečo Barca nešla po Hakimiho?! Mladý, perfektný, rýchly a technicky zdatný, výborný smerom hore, ale aj brániť vie a navyše za 40 mega mohol byt náš! Namiesto starého pomalého nepotrebného Pjanića a ešte 20 mega ušetrených! Proste WTF?! Vedenie
2020-09-25 14:53:51
Když Barca koupí desta tak jsme doufám v pohodě ale to by ho nám musel Ajax prodat, no nevím co bude dál