Aj keď vo včerajšom zápase bol najväčšou hviezdou Ansu Fati, spomenúť je potrebné aj Jordiho Albu, ktorý predviedol skvelý výkon. Ľavý bek Barcelony bol v posledných mesiacoch tvrdo kritizovaný, ale v novej sezóne hrá veľmi dobre.

Katalánsky denník Sport zdôraznil, že mnohí fanúšikovia umiestnili Albu na prestupový zoznam a žiadali jeho odchod z klubu. Alba však aj vo včerajšom zápase ukázal, že v súčasnosti je vo veľmi dobrej forme. Prihrával Fatimu na dôležitý úvodný gól zápasu, keď dostal skvelú hĺbkovú prihrávku od Lengleta a v pokutovom území výborne našiel mladého krídelníka. Na prvú asistenciu v sezóne si Jordi Alba musel počkať ani 15. minút.

V ďalšej časti zápasu sa Alba často objavoval na súperovej polovici, spolupracoval so spoluhráčmi a dokonca bol hráčom, ktorý bol najčastejšie pri lopte. Zaznamenal 113 dotykov s loptou, teda až o 24 viac, než De Jong (89). Postaral sa o 87 prihrávok, takisto viac ako holandský záložník (83) a okrem toho poslal do šestnástky súpera 5 centrov.

Alba v každom prípade nezabudol ani na obranu, kde sa mu darilo rovnako dobre ako v ofenzíve a Villarrealu znemožnil zakladať nebezpečné protiútoky. Zverenci Unaia Emeryho boli nebezpeční najmä v druhom polčase, ale Neto si nakoniec udržal čisté konto. Zápas v podaní Jordiho Albu môžeme hodnotiť ako veľmi vydarený.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-09-28 14:11:23
A to ho už tu polovica akože "fans" vyhadzovala.
2020-09-28 14:34:19
Ja teda nechcem byť zlý, ale mne sa zdalo, že čo nahrávka z krídla do vápna/šestnástky to našiel leda protihráča.