Blaugranas dnes hostia Sevillu a zdá sa, že obe mužstvá sú v dobrej forme, pretože vyhrali dva predchádzajúce ligové zápasy. Lobo Carasco, bývalý hráč FC Barcelona a v súčasnosti expert katalánskeho denníka Mundo Deportivo, poukázal na možné rozhodujúce faktory večerného zápasu.

Lopetegui dnes do zápasu pošle mužstvo s veľmi silným stredom poľa, ktorý tvoria kondične aj takticky zdatní hráči ako Fernando, Diego Carlos a Koundé. Keď budú Andalúzania pri lopte, tak napriek absencii Banegu a Reguilona, bude prioritou mužstva dostať loptu k Navasovi či Ocamposovi, aby sa týmto spôsobom dostali bližšie k bránke súpera.

Barcelona musí zabezpečiť, aby hráči Seville nemali možnosť vybiehať za loptou do voľného priestoru. Preto musia zverenci Ronalda Koemana po celý čas využívať rýchly a rozhodný presing na polovici súpera. Tento presing sa pokúsi využívať aj Sevilla na polovici Barcelony či v strede poľa, aby Rakitić, Jordan, Gudelj alebo Oliver Torres nemuseli priveľa behať.

Lobo Carrasco tiež upozorňuje na dôstojné náhrady Ter Stegena a Vaclíka, čiže Neta a Bona. V prípade oboch brankárov si mnohí myslia, že sú len priemerní, ale to vôbec nie je pravda. Obaja chytajú výborne a pričinili sa o to, že mužstvo, predovšetkým obranná línia, sa cíti istejšie. Lobo Carrasco v každom prípade poukázal na jednu slabinu Bona a to sú vysoké lopty. Barcelona sa môže pokúsiť otestovať súperovho brankára v tomto aspekte.

Ak dnes od prvej minúty bude hrať Acuña, mal by to využiť Antoine Griezmann. Krajnému obrancovi chýba potrebná rýchlosť v súbojoch jeden na jedného tu sa otvára príležitosť pre francúzskeho útočníka. Pokiaľ ide o individuality, za zmienku stojí dribling Lucasa Ocamposa a jeho efektivita v súbojoch jeden na jedného vďaka vynikajúcim fyzickým danostiam. Je to hráč, na ktorého si Barcelona musí dávať veľký pozor.

Na tímovej úrovni Lobo Carrasco poukazuje na to, že polovicu úspechu zabezpečí nastolenie svojho herného rytmu a efektivita presingu. Expert Mundo Deportivo zdôrazňuje, že Barcelona Ronalda Koemana chce behať a nebojí sa už fyzickej hry, čo vhodne dopĺňa nespochybniteľný talent hráčov Blaugranas. A pokiaľ mužstvo bude bojovať a zahrá tak ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch, môže tiež oveľa lepšie využiť potenciál Lea Messiho.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2020-10-04 20:35:59
Dúfam že Griezman nebude v základe.
2020-10-04 23:44:13
Škoda zas základ ktorí nemal biť demo rýchlosť dribling úplne predci griza sergio je vhodný na striedačku koman out lebo síce vniesol do mužstva iskru ale sori pedro trincao snažia sa ale puiq a trebárs ten na f bi mali hrať čiže koman v poho ale treba mladého nebojacneho trénera ktorý nebude ovplivnovany vedením