Slávny taliansky novinár Gianluca Di Marzio nedávno vydal knihu Grand Hotel Calciomercato, v ktorej prezrádza množstvo informácií o prestupovom trhu. Niektoré z nich sa týkajú Lea Messiho a úsilia, ktoré veľké kluby pred rokmi vyvinuli, aby podpísali hviezdu Barcelony.

V tete 2013 bol Real Madrid pripravený zaplatiť za Argentínca výstupnú klauzulu, ktorá bola v tom čase 250 miliónov eur. Peniaze chcel klub dokonca vziať z plánovanej rekonštrukcie Santiaga Bernabéua. Pre Barcelonu a samotného Messiho to nebolo ľahké obdobie - Tito Vilanova rezignoval, vysoká prehra s Bayernom Mníchov v Lige majstrov (0:7 po dvojzápase) a bolo to obdobie pred príchodom Gerarda Martina. Florentino Pérez poslal svojich ľudí, aby zistili, či je hviezda Blaugranas pripravená zmeniť klub. Prezident Realu mohol hráčovi ponúknuť astronomický plat, ale Messi odpovedal svojmu zástupcovi: “Nechystám sa ísť do Realu Madrid, strácate čas.” Podľa informácií v knihe hráč nechcel poznať ani detaily ponuky.

Ponuka Realu Madrid vyšla na povrch až v roku 2018 prostredníctvom Football Leaks. Podľa informácií v nich boli Los Blancos pripravení ponúknuť Messimu osemročný kontrakt, na základe ktorého by ročne zarobil 23 miliónov eur. Okrem toho by sa klub vzdal akéhokoľvek percenta svojich práv na reklamu, čo sa odhaduje na ďalších 20 miliónov. Real bol tiež schopný ponúknuť sprostredkovanie španielskej vláde pri vyšetrovaní daňových podvodov a zabezpečiť obrovskú províziu pre Messiho otca.

Nielen Real Madrid sa snažil priviesť Argentínca. Podľa Di Marzia bola Chelsea pripravená vyplatiť klauzulu o rok neskôr a zabezpečiť Messimu čistý zárobok vo výške 50 miliónov eur. Medzi Messim a trénerom The Blues Josém Mourinhom sa mal uskutočniť videohovor, v ktorom boli akceptované všetky finančné podmienky operácie. Neskôr však boli rokovania okamžite prerušené. Messi zostal v Barcelone a stále sa podieľa na písaní jej histórie.

 

zdroj: mundodeportivo.com

foto: twitter.com

Diskusia

2 komentáre
2020-10-16 07:15:01
Messi nieje Luis Figo ?
2020-10-16 10:06:52
Chelsea? To by fakt bolelo. Len málo klubov mam rad menej...