José Bordalas, tréner Getafe, absolvoval tlačovú konferenciu pred dnešným zápasom s Barcelonou. Tréner Azulones zdôraznil, že jeho mužstvo nikdy nehrá na remízu.

Ako je na tom mužstvo po reprezentačnej prestávke?

"Sme v dobrej forme. Objavil sa jeden dobrý problém, ale nič neznamená. Hráči, ktorí hrali s reprezentáciami, sa vrátili s drobnými odreninami, ako Cucurella, ale nie je to dôležité."

Ako hodnotíš prestupové obdobie a svoj káder?

"Podpísali sme niekoľko skúsených hráčov s dobrými štatistikami v Primera División. Pokiaľ ide o ostatných, táto sezóne všetko overí, pretože nehrávali v Európskej lige a to všetko vyžaduje čas. Primera Division je z roka na rok náročnejšia. Klub urobil aj nemožné, aby kúpil najlepších."

Bude bod zo zápasu s Barcelonou dobrý?

"Nikdy nepristupujem k zápasom s tým, že budeme hrať na remízu. Vždy myslíme na víťazstvo. Vieme, aké ťažkosti nás v tomto zápase čakajú a aký je Barcelona špičkový tím. Vždy však vybehneme na trávnik s tým, aby sme vyhrali."

Je práca Koemana v Barcelone už viditeľná?

"Keď prichádza nový tréner, vždy sa objavia zmeny. Koeman používa rozostavenie 4-2-3-1, ale zmenili sa aj iné aspekty. Barcelona má naďalej výborné individuality, ale teraz hrá oveľa vertikálnejšie a dynamickejšie a je dvojnásobne nebezpečnejšia."

Getafe sa v zápasoch proti najsilnejším súperom príliš nedarí.

"Je to maratón a najdôležitejšie je finále. Nemyslím na minulosť, ale na súčasnosť. Teraz máme šancu poraziť Barcelonu. Proti hráčom Barcelony sme vždy odohrali dobré zápasy, ale nakoniec vyhrali oni. Oni majú to, čo my nemôžeme mať."

Čo hovoríš svojim obrancom pred takýmito zápasmi?

"Obranca musí vedieť, že vždy sa objavia chyby a o výsledku zápasu rozhodujú detaily. Tak to bolo aj v San Sebastiáne pri prvých dvoch góloch. V takýchto situáciách sa výsledok vymkne spod kontroly. V zápasoch s najlepšími súpermi, ktorí majú vo svojom kádri individuality, je potrebné udržať maximálnu úroveň koncentrácie a som presvedčený, že sa nám to podarí."

Kto okrem Messiho je najväčšou hrozbou Barcelony?

"Barcelona má fantastických hráčov. Takýmto hráčom je Griezmann, aj napriek tomu, že v uplynulej sezóne sa diskutovalo o jeho úrovni. Messi je najlepší, ale majú aj Coutinha, Ansu Fati hrá na fantastickej úrovni aj napriek jeho mladého veku. Veľa do ofenzívnej hry vďaka svojim nábehom a zakončeniu vnáša Pedri."

zdroj: marca.com as.com
foto: sport.es

Diskusia

1 komentár
2020-10-17 11:55:17
Griezman hrozbou? Ale kde, ten je tam len do počtu, aby sa nepovedalo. Dúfam, že ho dnes posadí na lavičku a postaví tam Dembeleho.