Katalánsky denník Mundo Deportivo dnes informuje, že štyria odchovanci FC Barcelona podali Španielskej hráčskej asociácii (AFE) sťažnosť na klub kvôli tomu, že klub každému z nich nevyplatil prémiu vo výške 10 000 eur za postup do play-off o postup do Segunda División A.

Kike Saverio, Chumi, Sergi Puig a Guillem Jaime sa AFE sťažujú na Barcelonu za to, že im nevyplatila prémiu za postup rezervy do play-off. V ich kontrakte je zahrnutá aj doložka o prémiách týkajúcich sa dosiahnutých výsledkov na konci sezóny. V prípade 'odohrania' play-off mali hráči dostať po 10 000 eur. Mundo Deportivo tvrdí, že v prípade týchto hráčov je problémov slovo 'odohrať', ktoré môže byť interpretované rôzne. Klub tvrdí, že hráči mali zmluvy do 30. júna a v zápasoch o postup do Segunda División nehrali, takže im prémia neprináleží.

Takýmto spôsobom záležitosť vysvetlil Xavi Vilajoana, člen vedenia klubu, ktorý je zodpovedný za akadémiu. Hráči však tvrdia, že prémia by im mala byť priznaná už len za vybojovanie postupu do play-off. Stojí za zmienku, že hráči ako napríklad Alex Collado, Ferran Sarsanedas či Hiroki Abe, taktiež nehrali v play-off, pretože boli zranení. Prémiu však dostali. Barcelona dospela k záveru, že si ju zaslúži napriek tomu, že play-off 'neodohrali'. K poškodeným hráčom sa môže pridať aj Labinot Kabashi, ktorý taktiež nedostal bonus, pretože v Barcelone B nemal oficiálne číslo. Vyplynulo to z jeho zranenia, ktoré si liečil veľmi dlho, no mal platnú zmluvu. Ide však o samostatný prípad, no mohol by byť zahrnutý v sťažnosti padanej AFE.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-10-17 15:18:08
Žiadny preview dnes? Skúsim teda tu. Zrejme dnes neuvidím zápas. Kde sa to dá pozrieť, cely zápas bez toho aby bol zobrazený výsledok? Diky