Ahoj culés - tento článok je nezvyčajný, ale o to dôležitejší. Tak pozorne čítajte, pretože sa týka autorských práv a priamo aj diskusií na ForcaBarca.sk.

Úrady začínajú v poslednej dobe mimoriadne tvrdo a striktne vyhľadávať a trestať porušovanie autorských práv na internete. Týka sa to aj vecí, ktoré sa na prvý pohľad zdajú byť banálne, ale nie je tomu tak. Od spoločnosti Google sme v poslednom období dostali upozornenie, že v diskusiách sa objavuje obsah, na ktorý nemáme autorské práva a dané spoločnosti, ktoré licenciu vlastnia, si nárokujú nápravu.

Konkrétne sa jedná o odkazy na priame prenosy (streamy) zápasov Barcelony, ale aj iných športových podujatí, ktoré sú samozrejme bez licencie na ďalšie voľné šírenie. Musíme tak reagovať, aby sme sa vyhli zbytočným problémom so spoločnosťou Google a dotknutými spoločnosťami. Vzhľadom na to, že práve Forca je zodpovedná aj za obsah v diskusiách a vzhľadom na to, že neriešenie situácie bude mať negatívny vplyv na chod portálu, sme nútení aktualizovať Etický kódex.

Od dnešného dňa je preto výslovne zakázané zverejňovať v diskusiách odkazy na webové stránky týkajúce sa priamych prenosov na akékoľvek športové podujatie či zápasy, ktoré porušujú autorské práva.

Pevne veríme, že chápete tento krok. Pravidlá sú dané, my ich nevieme ovplyvniť, za to sa musíme prispôsobiť a rešpektovať ich, aby sme sa vyhli ďalším nepríjemnostiam.

Ďakujeme!

zdroj: forcabarca.sk
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
2020-10-20 18:04:34
A môže sa zverejniť odkaz na textový dokument, v ktorom je odkaz na stream?
2020-10-20 18:06:41
Jestli to chápu dobře tak se společnosti Google ukáže,z jaké stránky jste byli přesměrováni na stránku se streamem,tudíž by se měl dát jednoduše poslat například jen odkaz s mezerami, který si sami zkopírujete a odstraníte mezery,vyveďte mě z omylu pokud se pletu