Pedri si včera užil premiérový štart v Lige Majstrov. 17-ročný mladík necítil žiadny tlak, strelil svoj prvý gól v tejto súťaži a opäť si upevnil svoju pozíciu v mužstve.

Pedri do včerajšieho zápasu zasiahol ako striedajúci hráč a na trávnik sa dostal v 61. minúte. Napriek tomu sa dokázal predviesť v dobrom svetle, hoci mužstvo od 70. minúty hralo v oslabení. Po skvelej individuálnej akcii Ousmane Dembélého sa mladík zapísal aj na streleckú listinu. Až 15 z 17. pokusov o prihrávku našlo svojho adresáta. Zaznamenal aj kľúčovú prihrávku, keď uličkou poslal loptu Messimu, ktorý prihral Dembélému na gól.

Zaujímavosťou je, že Pedri včera prišiel na Camp Nou zbalený na zápas len v bežnej igelitke a domov ho odviezol taxík, keďže ešte nemá vodičský preukaz. Strelený gól venoval zosnulej babke a bratovi.

Mladík z Tenerife sa v každom prípade postupne prediera do základnej zostavy. Ronald Komena mu neváha dať šancu a mladík zasiahol do všetkých tohto sezónnych zápasov. Vydarený bol predovšetkým zápas s Getafe, v ktorom vynikal v prvom polčase, dokázal tvoriť hru. Už vtedy mohol zaznamenať svoju prvú asistenciu v drese Blaugranas, ak by Griezmann premenil tutovku. Pedri je stále neplnoletý, ak už od začiatku svojho pobytu v Barcelone pôsobí na trávniku isto a skúsene. Bez pochýb ide o veľký talent a už teraz navzdory jeho mladého veku môže byť cenným prvkom tímu Barcelony.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-10-21 11:41:19
V jeho prípade by som so základom ešte počkal, ale na EL Clasico by som si v pohode vedel predstaviť útok Dembele, Messi, Trincao. Vzhľadom na včerajšie výkony. Aj keď sa jednalo len o Ferencvaros.
kluc Premium
2020-10-21 12:52:40
tvorí sa nám tu perfektná generácia, dobre sa zohrajú a myslím že za 5 rokov budeme opäť na vrchole....Stegen (Peňa), Araujo, Garcia, Lenglet, Dest, Puig, Pedri, de Jong, Fati, Trincao, Dembele všetci v najlepšom veku...