Kariéru Ousmane Dembélého v Barcelone by sme mohli nazvať utrpením, často aj kvôli prístupu samotného hráča, ktorý svoje povolanie nebral priveľmi vážne. V poslednom čase však médiá informovali o tom, že Francúz sa hodlá v Barcelone presadiť a výkonom vo včerajšom zápase proti Ferencvarosu vyslal jasný signál všetkým, že to myslí vážne.

Dembélé premaródoval takmer celú uplynulú sezónu a svoj posledný oficiálny zápas odohral 27. novembra 2019. Niektoré médiá informovali, že Barcelona už stratila trpezlivosť s Francúzom, ale prezident Bartomeu v augustovom rozhovore uviedol, že krídelník patrí medzi hráčov, ktorí nie sú na predaj. Zdá sa však, že na konci prestupového obdobia sa Barcelona predsa len pokúsila Dembélého predať alebo aspoň poslať na hosťovanie do Manchestru United, aby uvoľnila miesto v kádri pre Mamphisa Depaya. Hráč nakoniec zostal na Camp Nou, hoci nad jeho ďalšou budúcnosťou visí otáznik. El País dokonca informoval, že v Barcelone už v Dembélého verí len málokto. Negatívny obraz zavŕšil jeho výkon proti Getafe, ktorý bol priemerný, Francúz zahral slabo a stratil množstvo lôpt.

Ronald Koeman počas doterajších tlačových konferencií nepôsobil dojmom, že sa chystá odstaviť hráča na vedľajšiu koľaj a zdôrazňoval, že jeho zverenec dobre pracuje na tréningoch. Holanďan dal Francúzovi šancu v druhej polovici zápasu proti Ferencvarosu a ten sa jej chopil všetkými desiatimi. Po prvýkrát za veľmi dlhé obdobie vyslal signál, že existuje nádej, že sa môže vrátiť do formy. V 70. minúte strelili Maďari gól na 3:1 a trochu zatlačili súpera pre jeho vlastné pokutové územie. Voľný priestor na polovici Ferencvarosu však dokázal využiť Dembélé. V 82. minúte po individuálnej akcii na pravej strane vypracoval skvelú streleckú pozíciu pre Pedriho, ktorý sa nemýlil. Neskôr Dembélé sám strelil gól po skvelom Messiho priťuknutí. Už od roku 2005 sa nestalo, aby striedajúci hráč Barcelony v zápase Ligy Majstrov po svojom príchode na trávnik strelil gól a na ďalší prihral.

Samozrejme, súper Barcelony nebol z kategórie tých najťažších, no aj tak stojí za to oceniť prvý Dembélého krok k vylepšeniu svojej pozície v mužstve. Nemôžeme zabudnúť, že krídelník sa stále pozvoľna vracia do mužstva po dlhom zranení a potrebuje chytiť rytmus. Koeman zdôraznil, že verí, že Dembélé získa optimálnu fyzickú formu a stane sa kľúčovým hráčom prvého tímu. Krídelník bojuje o miesto v zostave s Trincãom, ktorý včera taktiež zaznamenal veľmi dobrý výkon. Ďalším jeho súperom o miesto v základe je Griezmann. Za týchto okolností čaká Dembélého veľmi tvrdý boj o každú minútu, ale ak bude zdravotne fit, má na to, aby robil na trávniku rozdiel. V nasledujúcich týždňoch sa presvedčíme, či skvelý výkon proti Ferencvarosu bol len ojedinelý vydarený zápas alebo...

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

7 komentáre
2020-10-21 18:05:07
Tu sa o tom Debélém strašne veľa popíše :)
Môj osobný názor je taký že do 2 rokov náš klub opustí.
2020-10-21 18:13:22
Dúfam, že na nejaký čas zavrel hubu väčšine svojich hejterov, ktorých má celkom dosť. V tejto sezóne odohral zhruba 1,3 zápasu a má bilanciu 1+1, čo je slušné. Ešte to nebol ten starý dobrý moskyt, ktorý posadí súperových hráčov na zadok, ale je na dobrej ceste. Potrebuje získať herné sebavedomie a potom si ešte popasieme oči na jeho hre. Tak isto by som chcel zdôrazniť, že mu drží zdravie, hoci jeho hejteri tu písali, že sa zraní aj na playstation.
Ďalšia vec: vyzerá to tak, že Koeman konečne našiel ideálnu pozíciu pre Griezmanna. Len aby to nakoniec nebolo tak, že z plánovaného Dembeleho odchodu v januári bude nakoniec Griezmannov odchod.