V šatni FC Barcelona panujú rozdielne názory týkajúce sa iniciatívy klubu na znižovanie miezd. Josep Maria Bartomeu, prezident FC Barcelona, sa rozhodol pre tento nepopulárny krok v snahe zmierniť dopad finančnej krízy spôsobenej pandémiou koronavírusu. Tento proces v každom prípade neprebieha hladko.

Niektorí hráči boli obvinení z toho, že uprednostnili svoje individuálne záujmy pre kolektívom v šatni. Evidentné to bolo po zápase Ligy Majstrov s Ferencvarosom, keď Barcelona po zápase na prekvapenie všetkých oficiálne informovala o predĺžení kontraktu s Piquém, Lengletom, De Jongom a Ter Stegenom. Niektorí hráči z kádra sú však nespokojní s týmto postupom, pretože kým títo hráči mohli s klubom o znížení mzdy rokovať individuálne, ostatní už budú nútení pristúpiť na kolektívne rokovania. Hráči sa zároveň hnevajú aj na klub, že takýto postup vôbec umožnil.

Väčšina hráčov v kádri sa podpísala pod list, v ktorom odmietajú ďalšiu redukciu platov. Samozrejme, nie všetci hráči list podpísali. Zaujímavosťou je, že Piqué sa však podpísal a neskôr súhlasil so znížením platu až o 50% počas prebiehajúcej sezóny. Bartomeuov plán je v každom prípade taký, že ak hráčom v prebiehajúcej sezóne zníži platy, tento rozdiel sa vyplatí v nasledujúcich sezónach. Ale to je už starosť nového prezidenta. Bartomeu sa v každom prípade postaral o to, že šatňa Barcelony nie je jednotná. Za každú cenu totiž musel dosiahnuť, aby hráči znížili svoje platy. Aj za cenu nezhôd medzi hráčmi.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

1 komentár
2020-10-22 12:31:59
Nech chceme Bartomea preč akokoľvek, tak toto znižovanie platov je nutne pre budúcnosť. Aj keď je asi ťažké súhlasiť s niečim čo žiada Bartomeu, ale musia si uvedomiť, že toto ide nad neho a môže to pomôcť buducemu vedeniu sa finančne vzchopiť.