Ronald Koeman poskytol rozhovor pre holandský denník Algemeen Dagblad, v ktorom okrem iného porozprával o svojom vzťahu s Leom Messim, okolnostiach odchodu Luisa Suareza či o prestupových plánoch týkajúcich sa Georginia Wijnalduma a Memphisa Depaya.

Holanďan prezradil ako vyzeralo jeho prvé stretnutie s Messim.

"Počas mojich prvých pracovných dní som veľa diskutoval s ľuďmi o situácii v klube. Potom vyšlo jasne najavo, že medzi hráčmi vládla veľká nespokojnosť so všetkým možným. Preto bolo pre mňa prioritou hovoriť aj s Messim, aby som si vypočul, ako to vidí. Vo svojom dome mi porozprával o rôznych veciach. Pozorne som si vypočul jeho názor, ale zároveň som zdôraznil, že ja som tam vôbec nebol. Mohol som hovoriť len o tom, ako chcem pracovať a ako niečo zmeniť. Bolo to milé, pretože nakoniec sme hovorili o najlepších spôsoboch využitia presingu, na tému hry a naozaj o futbale. To sa mi páčilo: je fanúšikom a naďalej chce vedieť ako všetko bude prebiehať."

Koeman priznal, že Messi chce opustiť klub a prezradil niečo o tom ako sa nakoniec musel prispôsobiť existujúcim okolnostiam.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

6 komentáre
2020-10-22 21:06:07
Výborny článok... Vďaka za preklad! ?
8JK8 Premium
2020-10-22 22:36:59
Keď bol Koeman oznámený ako tréner Barcelony a ľudia hovorili/písali že je to chyba či už pre klub alebo pre Koemana tak som si povedal presne to čo on: Teraz alebo nikdy ! Ten človek mal isté miesto v Reprezentácii svojej krajiny mohol Barcelonu odmietnuť keď videl aká je situácia v klube ale sám už najskôr vedel že ďalšia šanca prísť nemusí a preto mu verím že bude robiť maximum vo svojej práci nech už to dopadne akokoľvek.