Medzi najzaujímavejšie duely dnešného El Clásica patrí súboj Ansu Fatiho s Viniciusom. Obaja mladí hráči sú momentálne najlepšími strelcami v mužstve. Hráč Blaugranas je efektívnejší, ale Brazílčan zaujme hrou jeden na jedného.

Všetko poukazuje na to, že veľké nádeje Barcelony a Realu Madrid, teda Ansu Fati a Vinicius sa dnes objavia na trávniku. V uplynulej sezóne sa mladý krídelník Blaugranas objavil v oboch El Clásico na trávniku len na pár minút. Dovedna odohral len niečo vyše štvrťhodinku. Vicinius sa môže pochváliť oveľa väčšími skúsenosťami z tohto zápasu. Brazílčan pôsobí v metropole Španielska od sezóny 2018/2019 a odohral zatiaľ 4 zápasy. Prvé tri zápasy pre neho neboli veľmi vydarené, pretože Los Blancos v dvoch prípadoch prehrali a raz remizovali. Vicinius vynikal aktivitou, pred bránkou súpera bol nebezpečný, ale chýbala mu efektivita. Z tohto pohľadu sa mu viac darilo v poslednej konfrontácii. 20-ročný krídelník v 71. minúte strelil kľúčový gól zápasu.

Real vďaka tomu gólu získal tri body a priebežnom hodnotení sa v tabuľke dostal pred Barcelonu. Vinicius sa zároveň stal najmladším hráčom v XXI. storočí, ktorý v El Clásicu strelil gól. V tejto sezóne je efektívnejší Ansu Fati a rekord Brazílčana môže prekonať už dnes. 17-ročný krídelník je najmladším hráčom, ktorý si zahral v El Clásicu v tomto storočí a teraz má šancu dosiahnuť na ďalší rekord.

Štatistické porovnanie

Rivalita týchto mladíkov je v médiách na pretrase už nejaký ten čas a teraz o to viac, pretože Ansu Fati a Vicinius si dnes v Clásicu zahrajú ako najlepší strelci svojich mužstiev. Hráč Barcelony má na konte 4 góly a až za ním sa nachádza Leo Messi, či Philippe Coutinho. Vinicius strelil 3 góly, čiže o jeden viac ako napríklad Karim Benzema.

Obaja hráči v drese svojho mužstva strelili po 12 gólov. Oveľa lepšiu efektivitu má Fati, ktorý odohral 38 zápasov, kým Vinicius 74. 17-ročný mladík na svoj gólový zápis potreboval 19 striel, kým Brazílčan až 56. Ak sa pozrieme na individuálne súboje, z tohto pohľadu je lepší hráč Realu, hoci sa zdá, že Fati v tejto sezóne stiahol náskok Viniciusa. Brazílčan v zápase predvedie v priemere 4,3 driblingu s 46% úspešnosťou a Fati 2,5 driblingu s 41% úspešnosťou. Zaujímavosťou je, že Fati strelil 11 z 12. gólov strelami takmer po zemi, kým len jeden gól zaznamenal hlavou. V prípade Viniciusa je táto štatistika takmer pol na pol.

zdroj: mundodeportivo.es as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-10-24 12:59:37
Vinicus je nadhodnotený... Pre mňa he rodrygo ovela vacsi talent ako vinicius. A na fatiho podla mna vinicius nema
2020-10-24 14:45:41
Naposledy nám dal viní gól.