V klubových kanceláriách na Camp Nou je dnes mimoriadne horúco. O 13:00 prebehne stretnutie predstaviteľov klubu s katalánskou vládou, aby sa opätovne prerokovala možnosť organizácie hlasovania o vyslovení nedôvery. O 16:00 je na programe zasadnutie vedenia Barcelony, na ktorom sa podľa mnohých médií môže rozhodnúť o rezignácii súčasného vedenia.

V Španielsku opäť platí núdzový stav a Barcelona chce vedieť, či vláda v Katalánsku trvá na tom, aby sa hlasovanie o vyslovení nedôvery uskutočnilo 1. a 2. novembra. Ak sa tak stane, médiá tvrdia, že vedenie FC Barcelona rezignuje. Buď z obavy o zdravie hlasujúcich socios alebo z obavy, že budú odvolaní. V takomto prípade sa by prezidentské voľby museli konať o 40 až 90 dní. Scenárov je v súčasnosti veľa, pretože v Katalánsku v súčasnosti platí zákaz vychádzania od 22:00 do 6:00. Vedenie klubu požiadalo o odloženie hlasovanie na 15. a 16. novembra s odôvodnením, že je potrebné spresniť organizáciu hlasovania. To je v každom prípade v rozpore so štatútom klubu a Jordi Farré už oznámil, že celú záležitosť postúpi súdu.

Posledným návrhom je hlasovanie v pôvodom termíne, ale iba na Camp Nou. Gerard Figueras, generálny sekretár pre šport, ubezpečil, že hlasovanie je stále možné, hoci médiá špekulujú, že katalánska vláda môže hlasovanie iba na Camp Nou zamietnuť. Zo 110 132 socios Barcelony až 93% žije v Katalánsku a 60% má nad 60 rokov, čiže ide o rizikovú skupinu. Katalánske rádio RAC1 dnes prinieslo informáciu, že Bartomeu zašiel tak ďaleko, že Peremu Aragonésovi, úradujúcemu prezidentovi Katalánska, zaslal list, v ktorom ho žiada o zablokovanie hlasovania. Prezident klubu tak oslovil vedúce špičky v Katalánsku, ktoré sú za to, aby hlasovanie prebehlo.

Možná demisia však nie je jedinou témou, o ktorej sa bude diskutovať na dnešnom zasadnutí vedenia. Okrem toho sa bude schvaľovať finančné vyrovnanie za uplynulú sezónu a rozpočet pre prebiehajúcu sezónu. Pripomenieme, že Barcelona kvôli pandémii koronavírusu dosiahla stratu až 97 miliónov eur.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es marca.com
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
2020-10-26 11:50:33
Ale ten Barto sa tej stolicky drží ako kliešť. On ešte to zablokovanie hlasovania dosiahne. Neskutočné
2020-10-26 11:58:57
Jak zmiňují, většina Socios jsou riziková skupina, jde o zdraví. Barto oznámil konec a volby v březnu. Na to Socios se probralo z 3 letého spánku a řeklo si, že ho vyhodí, aby vypadali, že to oni zařídili jeho konec. Je zapotřebí zařídit elektronické volby, aby menšina nehlasovala za většinu. Socios je 144 tis cca, 93% žije v Katalánsku. Hlasy se nasbíralo cca 19 tis. Většina tedy Socios chce, aby Barto zůstal, minimálně do března, protože neinformovalo o svém názoru = chteji jeho setrvání. Je dobře že Barto se nikam nehrne, on vlastně dělá jen to, co chce socios. Smutné.