Sergiño Dest je v Barcelone sotva pár týždňov aj s cestou, no už za tak krátke obdobie dokázal svojimi výkonmi vliať do sŕdc fanúšikov množstvo nádeje. Mladík prišiel na Camp Nou ako náhrada za Nélsona Semeda a nakoniec sa môže stať nástupcom Daniho Alvesa. Má všetko preto, aby sa mu to podarilo.

19-ročný bek bude o miesto v základnej zostave Ronalda Koemana bojovať so Sergim Robertom a už zápas s Realom Madrid ukázal, že Dest má bez problémov na to, aby odchovanca La Masie posadil na lavičku. Aj napriek mladému veku už v Ajaxe odohral niekoľko dôležitých zápasov proti silným súperom. El Clásico podčiarklo, že vek v prípade Desta je len číslo, nakoľko patril medzi najlepších hráčov na ihrisku. Vynikal nielen bránením, ale nebezpečný bol aj v ofenzíve. Heatmapa poukazuje na to, že Dest lieta po celej pravej strane, no väčšiu časť zápasu trávi na polovici súperov.

Dest v každom prípade nie je až tak rozdielny od Semeda, s ktorým ho spájajú iste charakterové črty. Použitím Scout It tool si môžeme pozrieť, že metrika Portugalčana je takmer podobné tej Destovej. Oblasti, v ktorých sa pohybuje reprezentant Ameriky sa na 95% zhodujú s tými u Semeda.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

8 komentáre
2020-10-26 16:23:52
bude super hrač ...
2020-10-26 16:54:48
Tak má vyzerať posila adaptácia 5 min :)