Vedenie FC Barcelona sa rozhodlo zaoberať sa polemikou týkajúcou sa rozhodcov v La Lige a využívania systému VAR. Nižšie si môžete prečítať celé vyhlásenie.


"Vzhľadom na nedávne udalosti s používaním systému VAR v priebehu sobotňajšieho zápasu s Realom Madrid, vedenie chce zdôrazniť svoju dôveru v tento nástroj, ktorý pomáha rozhodcom, ale zároveň úplne nesúhlasí s kritériami jeho použitia a interpretáciou udalostí na ihrisku v posledných mesiacoch.

Vedenie sa domnieva, že v identických alebo veľmi podobných situáciách sa VAR nepoužíval s nevyhnutnými etickými kritériami a kritériami rovnocennosti, čo veľmi poškodilo FC Barcelonu a pomohlo jej bezprostredným rivalom. Je dobre známe, že aj ďalšie klubu La Ligy sa verejne vyjadrili v rovnakom tóne.

FC Barcelona požaduje, aby Španielska kráľovská futbalová federácia sa okamžite začala zaoberať touto záležitosťou a, spoločne s klubmi La Ligy, pokiaľ to uzná za vhodné, zjednotí kritéria interpretácie a používania systému VAR, aby ukončila túto situáciu poškodzujúcu imidž a vierohodnosť La Ligy, ktorú považujeme za najlepšiu na svete."


zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2020-10-26 22:00:42
Bolo by na čase s tým niečo spraviť ?
2020-10-26 22:26:59
Ved ja nechapem ze nedokazu zaradit jednoduchs pravidlo ze oba timy maju moznost raz za zapas vyziadat pozretie VAR a rozhodca sa MUSI ist nato pozriet spomalene viackrat.Ak napriek tomu nespravi dobre rozhodnutie tak suspendacie rozdavat tak isto jak hracom a trenerom. A nesmie sa to pouzit len twk na zdrzovanie v nejakej nevyraznej situacii. Iba penalty/cervene karty napriklad