Ousmane Dembélé dostal v zápase s Juventusom šancu od Ronalda Koemana a využil ju. Francúz strelil kľúčový gól a najmä v prvom polčase predviedol vysokú úroveň hry. 23-ročný krídelník sa postupne dostáva do dobrej hernej dispozície.

Počas leta sa zdalo, že Dembélé je v Barcelone v komplikovanej pozícii, pretože médiá písali o tom, že klub ho chcel poslať na hosťovanie do Manchestru United. Síce zostal, ale prehrával súboj o miesto v zostave s Ansu Fatim a Franciscom Trincãom. Aj napriek tomu sa Koeman rozhodol, že Francúza neodstaví na vedľajšiu koľaj a dal mu príležitosť v základe proti Juventusu.

Poslať Dembélého do zápasu na úkor Fatiho sa mohlo javiť ako prekvapivé, ale Francúz sa trénerovi odvďačil už hneď v úvode stretnutia. 23-ročný krídelník sa rozhodol pre strelu spoza pokutového územia a jeho pokus so šťastím po odraze od súperovho hráča skončil v bránke Starej Dámy. Dembélé sa v každom prípade nebojí vystreliť na bránu súpera a vďaka svojmu driblingu a rýchlosti sa vie do týchto streleckých pozícii aj dostať. Pre Dembélého to bol už druhý gól v druhom zápase Ligy Majstrov v tejto sezóne v rade, čo sa mu predtým v kariére ešte nestalo.

Pozitívnych signálov v Dembélého hre je viac. Už v zápase s Ferencvarosom prihral Pedrimu na gól po skvelej individuálnej akcii. Od začiatku zápasu s Juventusom si na ihrisku vychutnával slobodu v hre a pôsobil isto, hoci sa postupne vracia do futbalového kolotoča po dlhom zranení. Je hráčom, ktorý dokáže zrýchliť akcie a vykľučkovať aj zo situácie, ktorá sa na prvý pohľad zdá byť neriešiteľná. Zaznamenal však aj mnoho stratených lôpt (18), ale tieto straty sa pri Dembélém vzhľadom na jeho herný štýl budú objavovať aj naďalej, pretože v zápasoch sa často pokúša urobiť rozdiel. Čo sa týka prihrávok, 30 z 35. pokusov našlo svojho adresáta. V prvom polčase úspešnosť jeho prihrávok bola na úrovni 96%. Popracovať však musí na prijímaní správnych rozhodnutí, pretože ešte stále sa mu stáva, že počas akcií nevolí najideálnejšie rozhodnutie.

zdroj: marca.com sport.es mundodeportivo.es as.com
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2020-10-29 14:46:33
Dembele robí malé krôčky a postupne sa zlepšuje. Ešte má ale veľké rezervy, lebo si nie je ešte istý v súbojoch jeden na jedného alebo jeden na dvoch, troch, čo tiež pre neho nie je problém, ked je v najlepšej forme.
Včera som si všimol, že prihrával Messimu, aj ked mohol ísť sám. Neviem, či to bolo súčasťou taktiky, alebo povinné odovzdávanie lopty zo strany mladíka hrajúcej legende.
2020-10-29 14:51:07
Slabina Dembeleho je, že dokáže zaseknout i na brankové čáře, jen aby viděl obránce projet po prdeli kolem sebe :D