Tréner FC Barcelona zhodnotil remízu Barcelony na pôde Deportiva Alavés na pozápasovej tlačovej konferencii. Holanďan poukázal na problémy mužstva so zakončovaním akcií.

Ako hodnotíš dnešný zápas?

"Prvý polčas bol komplikovaný. Súper veľmi dobre uzatváral priestor. Rytmus hry v tejto časti mal byť vyšší. Aj napriek tomu sme mali 3 či 4 šance na strelenie gólu. Druhý polčas bol lepší, opäť sme mali množstvo šancí, ale nedokázali sme zakončovať akcie tak ako v zápase s Juventusom."

Prečo si sa rozhodol stiahnuť Ansu v druhom polčase v momente, kedy mužstvo najviac útočilo?

"Niekedy ma kritizujete, že striedam neskoro, teraz to bolo inak. Nebol som spokojný s prvou polovicou a na lavičke boli hráči, ktorí mohli otvoriť výsledok vďaka svojim schopnostiam. Ansu mal v tomto stretnutí svoje príležitosti. Bolo to striedanie len preto, aby sme sa pokúsili v tomto zápase niečo zmeniť."

Videli sme, že na konci si si sadol na lavičku náhradníkov. Čo ti vtedy vírilo hlavou?

"Chceš ma za to kritizovať? Myslím si, že z lavičky aj na trávniku sme urobili všetko, aby sme tento zápas vyhrali. V posledných desiatich minútach sme si vytvorili množstvo šancí. Hrali sme tak ako sme mali. Ak ma máš za to kritizovať, poďme radšej ďalej."

Znepokojuje ťa nepremieňanie šancí a to, že ste získali len 2 z 12 posledných možných bodov?

"Samozrejme, že ten počet bodov ma znepokojuje, je možné to kritizovať. Myslím si, že hra vo všeobecnosti bola akceptovateľná, ešte väčšie obavy by som mal, ak by sme si vôbec nevytvárali šance. Ale faktom je, že chýba zakončenie akcií, posledná prihrávka, strela. V tomto aspekte pracujeme, aby sme ho zlepšili. Nemôže sa diať to, že budeme zahadzovať toľko šancí."

Barcelona v poslednom čase nemá veľmi šťastie na rozhodcov. Čo povieš o situácii v prvom polčase a možnom pokutovom kope?

"O záležitosti s rozhodcami som už hovoril a dnes to neurobím. Naposledy som povedal to, čo som cítil. Nechcem viac diskutovať o tejto téme. Nepotrebujem to opakovať."

Mali dnes hráči častejšie strieľať z diaľky?

"Niekedy až priveľmi hľadáme finálnu prihrávku a len veľmi zriedkavo skúšame streľbu z diaľky. Súper dnes uzatváral voľný priestor na trávniku, miesto zostávalo len na krajoch. Preto sme skúšali strieľať, ale nič tam nepadlo, pretože vždy sa niekto ocitol pred letiacou loptou. Musíme zapracovať na našom zakončení."

zdroj: BarcaTV+
foto: youtube.com

Diskusia

10 komentáre
2020-11-01 00:17:42
Pane kormidelníku hlavně zlepši svoje střídání a sestavu utoku. Nasrat tam samého utočníka tak aby si tam překáželi to chce kumst. Tenhle zápas byl smolík protože tlak a šance jsme měli. Ale opět se ukazuje Koemanova největší slabina. Neumí střídat prakticky netuší. Jako vidět jak si Trincao překáží s robertem(protože ve středu tam zbíhají Pedri, Fati,Messi Griez) to je bylo fakt kouzelný. A tím Martinem jsi to neskutečně dohnojil. Za 17 minut se snad nedotkl míče, střídání leda na offsajd.Jinak Pedri + Fati jsou fakt poklady škoda že v záloze se přehlíží nepochopitelně Puig Mít tam tuhle kompletní trojku byla by to špica. Jo a jen tak mezi námi Busquest už musí pravidelně sedět zápas co zápas. Hraje od začátku sezony naprosto katastrofálně. Dneska opět jedna velká katastrofa od něj.
2020-11-01 00:18:14
Paci sa mi ako to hodnoti. Velmi pekne a pravdive slova. Uzna co je potrebne zlepsit ale ludia to ocenia niekedy neskoro. Zrusil novinara ako boss. Prosre to vidi ale konecne vidim aj ja zmeny ale uspech pride neskor verim tomu