Pedri sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom Ligy Majstrov medzi Barcelonou a Dynamom Kyjev.

[Marc Brau, Barça TV] Dynamo zajtra zahrá bez mnohých hráčov základu. Zmení to nejako vaše plány? Bude súper o to motivovanejší? V tejto edícii Ligy Majstrov sa už stalo, že mužstvá s mnohými absenciami dokázali získať body.

"K tomuto zápasu musíme pristúpiť tak ako ku ktorémukoľvek inému, musíme pracovať a snažiť sa zlepšiť našu efektivitu pred bránkou, aby sme získali tri body a priblížili sa k postupu zo skupiny."

[Adria Albets, Cadena SER] V tvojom prípade sa deje všetko tak rýchlo. Prešiel si od hry v Las Palmas v Segunda Division k pôsobeniu na Camp Nou po boku Lea Messiho v zápase s Juventusom. Akým spôsobom si vieš s týmto poradiť? Už veríš všetkému, čo ťa postretlo?

"Od začiatku som k tomu pristupoval normálne, tak mi to poradila aj rodina. Musíme byť sám sebou a pracovať, pretože som mladý a musím sa rozvíjať po boku tých najlepších."

[Helena Condis, Cadena COPE] Akým spôsobom Messi pomáha mladým hráčom, medzi nimi aj tebe? Máš obavy, že Leo by mohol odísť z klubu?

"Pomáha nám v mnohých ohľadoch, predovšetkým svojimi radami na ihrisku. Musíme si užívať to, že s ním hráme a nestarať sa do jeho vecí. On rozhodne, čo urobí. My sa musíme tešiť a učiť sa."

[Josep Capel, Radio Nacional] V ofenzívnej línii sa hral na viacerých postoch. Kde sa cítiš najlepšie a kde máš najväčší vplyv na hru?

"Myslím si, že môžem hrať na rôznych pozíciách. Najlepšie sa cítim a najlepšie sa mi darí na mediapunta, ale samozrejme, že môžem hrávať aj na iných pozíciách, aby som dal mužstvu čo najviac."

[Ferran Martínez, Mundo Deportivo] Akým spôsobom ti pomáhajú iní hráči? Je niekto, kto ťa podporuje najviac?

"Všetci mi dávajú rovnaké rady. Hovoria, že nohami musím stáť pevne na zemi, pracovať a zlepšovať sa. Musím sa učiť od najlepších a myslím si, že tí najlepší sú tu."

[TVE] Keď si prišiel do Barcelony, očakával si v tvojom podaní takýto štart do sezóny?

"Prišiel som z Las Palmas zo Segunda Division, ale dúfal som, že vďaka práči zostanem. Nevedel som, že dostanem toľko minút. Som veľmi spokojný a chcem naďalej pracovať, aby som hral čo najčastejšie."

[ESPN Brasil] Koeman nedávno povedal, že sa neustále sústredíš. Vždy si bol taký alebo na tom pracuješ? Na čom najviac pracuješ na tréningoch?

"Na fyzickej stránke, napríklad na krídle je veľmi dôležité pomáhať krajnému obrancovi. Koncentrácia je skôr mentálna záležitosť, mal som ju vždy."

[TyC Sports] Keď Leo debutoval v Barcelone, nemal si ešte ani dva roky. Hovorili ste o tom? O čom sa rozprávate?

"Hovoríme o tom, o čom hovoria všetci spoluhráči v šatni. Nie je na tom nič neobvyklé, niekedy sa objaví nejaký žart."

[Diana Velazco, „10 del Barca”] Ako si sa cítil, keď si debutoval v Lige Majstrov a v zápase bez fanúšikov si strelil gól?

"Splnil som si sen, nemohol som tomu uveriť, bol som veľmi šťastný. Cítim sa tak stále."

[Futbolhub] Otázka z Ukrajiny na prácu s Leom Messim a spoluprácu mladých hráčov s veteránmi.

"Od začiatku nám pomáhal, zachoval sa k nám veľmi dobre. Musíme si užívať, že s ním môžeme pracovať."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-11-03 15:31:23
Príde mi celkovo na svoj vek veľmi mentálne zrelý :)