Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pre zápasom Ligy Majstrov s Dynamom Kyjev. Holanďan priznal, že posledné výsledky v lige neboli dobré a vysvetlil, čo je potrebné zlepšiť. Zároveň komentoval situáciu viacerých hráčov.

[Marc Brau, Barça TV] Po dvoch víťazstvách v Lige Majstrov, ale aj po remíze s Alavésom - aké sú tvoje hlavné ciele na zajtrajší zápas?

"Vždy sú rovnaké: hrať dobre s loptou, vytvárať si šance a vyhrávať, najmä doma. Máme 6 bodov a chceme v tom pokračovať."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Protokol UEFA nie je úplne jednoznačný v prípade, ak Dynamo bude mať priveľa nakazených hráčov. Je možné, že zápas sa nakoniec neodohrá?

"Neviem. Viem, že súper má problémy, hráči dnes ráno absolvovali testy, výsledky budú poobede. Nepoznám pravidlá. Musíme sa pripraviť a dúfam, že zápas sa odohrá."

[Gerard Romero, RAC1] Akým spôsobom si poradíš so situáciou v bránke? Ter Stegen by mal byť pripravený hrať, máš ešte Neta. Máš obavy o jeho formu?

"Marc trénuje s mužstvom takmer týždeň a cíti sa dobre. Zajtra ráno náš čaká posledný tréning, potom zverejníme nomináciu a určíme zostavu. Musíte si počkať do zajtra."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Vieš, že v Barcelone nie je veľa času na čakanie a výsledky sú potrebné hneď. Nechcel by si však požiadať o trochu trpezlivosti? Tvoj projekt v klube sa ešte len začal.

"Áno, tak je. Dostávajú sa ku mne správy o tom, že ľudia nie sú spokojní, samozrejme, že z dôvodu dvoch bodov v posledných štyroch zápasoch. Myslím si, že ide o otázku strieľania gólov. Sme mužstvo, ktoré si vytvára najviac šancí na zápas, v priemere 5,5. A strelíme jeden gól. Musíme to zlepšiť, s týmto nie sme spokojní. Máme zručnosti. Robíme zmeny, dávame možnosť mladým a to je pozitívne. Aj naďalej budeme pokračovať v tejto ceste, vieme, že v lige musíme vyhrávať."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Je pravda, že v posledných zápasoch ste mali veľa šancí. Chcel by si, že klub v januári kúpil klasickú deviatku?

"Všetci poznajú môj názor, neraz som povedal, že nám chýba hrotový útočník, ale to závisí od finančnej situácie klubu. Nič si nechcem vynútiť, prišiel som sem s tým, že som vedel, ako sa veci majú. Ak to nie je možné, tak to nie je možné."

[Achraf Ben Ayad, BeIN Sports] Bol si veľmi odvážny, keď si dal šancu mladým. Ako hodnotíš ich výkony po tých pár zápasoch?

"Vieme, že máme mladých hráčov so skvelými schopnosťami. Všetko závisí od formy. Ako tréner musím chrániť mladých. Pedri odviedol skvelý výkon v zápasoch s Realom a Juventusom, ale nemôže hrať vo všetkých zápasoch. Musíme brať do úvahy rôzne faktory. Máme mladých hráčov, aby sme zmenili niečo v budúcnosti klubu. Ak hrajú, tak preto, lebo si to zaslúžia."

[Xavi Lemus, TV3] Niektorí hovoria, že zápas s Dynamom Kyjev bol najlepší v podaní Dream Teamu. Aké máš spomienky na tento zápas, v ktorom si strelil gól?

"Je pravda, že pre mňa to bol jeden z najlepších zápasov. Súper bol silný a vždy, keď hovorím s Pepom Guardiolom, tak spomínane na ten zápas. V útoku sme vytvorili veľké nebezpečenstvo, zajtra to snáď bude rovnaké."

[Alex Pintanel, Gol] Setién nedávno povedal, že riadiť Messiho je ťažké. Čo si o tom myslíš?

"Treba rešpektovať názor všetkých. Pre mňa je Leo najlepší na svete, každý deň vidím jeho ambície a víťazný charakter. To hovorí za všetko. Nemám problémy s jeho riadením. Každý týždeň hovoríme o udalostiach na ihrisku a o tom, čo sa deje v šatni, aby sme s ním mali dobré vzťahy. Nesúhlasím so Setiénom, ale rešpektujem ho."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Matheus Fernandes už dostal povolenie hrať. Mohol by byť čoskoro povolaný na zápas? Potrebuješ ho ako pivota?

"Pracujem s ním a musí zlepšiť niektoré veci, aby mohol zahrať ako šestka. Máme viacerých hráčov, ktorí môžu zahrať na tejto pozícii, napríklad Aleñá. Vie, že má pred sebou Busquetsa, De Jonga, Pjanića. Musí každý deň pracovať, aby sa zlepšil. V súčasnosti bude ťažké, aby som ho povolal."

[Diari Ara] Akým spôsobom môže koronavírus ovplyvniť úroveň súťaže? Dynamo môže zajtra počítať len s malým počtom hráčov.

"Musíme s tým žiť. Koronavírus má veľký vplyv na náš každodenný život, ale aj prácu. Snažíme sa, aby sme sa vyhli nákaze, ale je to ťažké. Musíme dodržiavať nariadenia, v Dyname je mnoho nakazených, takže to má vplyv na jeho hru. Ale Šachťar mal pred týždňom takisto veľa nakazených a vyhral nad Realom. Musíme rešpektovať súpera, chceme zahrať dobre a vyhrať."

[Marc Marba, BTV] Aké máš spomienky na Bruinsa Slota? Aký mal vplyv na Dream Team?

"Včerajšia správa bola veľmi smutná. Poznal som ho veľmi dobre, boli sme kamaráti. Podporujem jeho rodinu. Bol skvelým asistentom Johana aj Charlyho. Výborne chápal futbal a k tomu bol skvelý človek. Bude nám chýbať."

[Jordi Blanco, ESPN] Chýba Barcelone vzhľadom na kritiku legenda ako napríklad Johan Cruyff, s ktorou všetci súhlasili a s ktorou by podporovali mužstvo? Možnože by vás upokojil interný, pozitívny názor.

"Neviem, či by tak dôležitá osoba mala zastaviť kritiku. Dva body v štyroch kolách nie sú dobré a vyvolávajú kritiku. Akceptujem ju a pracujem na zlepšení. Nie je tu pokojný deň, vždy sa niečo objaví. Vieme, čo musíme zlepšiť. Sú aj pozitívne aspekty, ale počítajú sa výhry."

[Sergi Niñou, RKB] Čo sa ti v mužstve páči najviac?

"Práca, zmena intenzity tréningov, angažovanosť, otvorenosť pri počúvaní rád. Páči sa mi predovšetkým to nastavenie. Musíme sa snažiť hrať dobre a dostať sa do ešte lepšej formy. Naposledy sme mali dobré šance, musíme byť efektívnejší."

[Jamie Easton, BeIN Sports] Aké máš plány s Konradom de la Fuentem?

"Je súčasťou mužstva, v predsezóne hral veľmi dobre, ale na jeho pozícii je veľká konkurencia. Niekedy necestuje s tímom, pretože preferujeme, aby hral s rezervou. Je mladý, potrebuje minúty, aby sa stal čoraz lepším. Sme spokojní s jeho hrou."

[otázka z oficiálneho webu Dynama] Je pravda, že Messi si zajtra oddýchne? Alebo Dynamo zahrá horšie v súvislosti s mnohými absenciami?

"Na to nemôžem odpovedať, zajtra zverejníme nomináciu. Čo sa týka druhej otázky - nevieme. Šachťar vyhral nad Realom. Očakávame, že súper nám skomplikuje život."

[Football24] Si optimista ohľadom tvojej budúcnosti v Barcelone?

"Moja budúcnosť nie je najdôležitejšia. Musíte žiť prítomnosťou a snažiť sa víťaziť. Meníme veci a žiadame o pokoj a o trochu viac času. V lige sme v poslednej dobe nezískali dobré výsledky. Musíme to zlepšiť. Na zvyšok nemám vplyv, cítim sa tu veľmi dobre."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-11-03 15:13:48
Neprekvapil ako aj zostava tak aj tlačovka stále to isté.
2020-11-03 15:20:33
Tymto dal najavo preco Puig nehra. Na pivota s nim nerata aj ked v priprave tam hral dobre, na ofenzivneho zaloznika je tam Messi Coutinho Pedri. Takze bohuzial nas Riqui ma smolu, hadam nevyhasne kym pride Xavi.