Futbalista Dynama Kyjev poskytol rozhovor pre L'Esportiu na tému dnešného súboja s Barcelonou. Uruguajčan verí, že aj napriek množstvu absencií bude jeho mužstvo schopné čeliť Kataláncom a zároveň sa vyjadril aj k odchodu Luisa Suareza z Barcelony.

Barcelona - Dynamo je zápas, ktorý pripomína veľké európske futbalové večery...

"Áno, poznám históriu nášho klubu, videl som hetrik, ktorý strelil Ševčenko a som si plne vedomý toho, akou postavou bol Rebrow, s ktorým sme teraz súperili pri príležitosti zápasu s Ferencvárosom. Ale ak sa z histórie prenesieme k tomuto súboju, sme si vedomí, že čelíme jednému z najlepších tímov na svete a bez pochýb najlepšiemu hráčovi sveta. Môžeme to prijať len s nádejou, že dokážeme súperovi čeliť."

Je v súčasnosti ťažké nadviazať na históriu Dynama?

"Je to klub, ktorý chce vždy vyhrávať a bojovať o všetky trofeje. Je pravda, že v posledných rokoch bolo ťažké konkurovať Šachťaru, ktorý má veľmi solídny projekt, ale od môjho príchodu do klubu v apríli 2019 sme vyhrali dva superpoháre Ukrajiny, Pohár Ukrajiny a k tomu sme teraz na čele tabuľky a našim cieľom je boj o titul do samotného konca. Okrem toho prišiel tréner, ktorý dennodenne vyžaduje veľmi veľa a už teraz sa pričinil o to, že sme čoraz lepší."

Aký je Lucescu?

"Noo, povedal by som, že jeden z dvoch najlepších trénerov, akých som kedy mal. Jeho príchod bol kritizovaný fanúšikmi kvôli jeho spolupráci so Šachťarom, ale pravda je taká, že dokazuje, akým je veľkým profesionálom. Už od samého začiatku nás varoval, že sem prišiel víťaziť a to potvrdzuje aj skutkami. Je skúsený a rýchlo si uvedomíte, že patrí medzi tých trénerov, ktorí vás niečo naučia."

S Luisom Suarezom si v najbližších mesiacoch nezahráš. Chcel by si to?

"Áno, obaja pochádzame z mládežníckeho tímu Nacional a Suareza poznám osobne a ako Uruguajčan si ho veľmi cením. Myslím si, že si nezaslúžil takýto odchod z Barcelony, pretože je to hráč, ktorý dal klubu veľmi veľa."

Myslíš si, že budete schopní čeliť Barcelone aj napriek toľkým absenciám?

"Budeme hrať s výnimočnou radosťou z toho, že si môžeme zahrať s Barcelonou na Camp Nou, aj keď je pravda, že sa nebudeme môcť spoľahnúť na niektorých skúsených hráčov, ktorí sú zvyčajne dôležití, aby pomohli tým menej skúseným. Máme však hráčov na dobrej úrovni, ktorí ich môžu nahradiť a pokúsime sa zabojovať."

zdroj: L'Esportiu
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.