Toni Frieros, novinár katalánskeho denníka Sport, uverejnil komentár týkajúci sa výkonu Miralema Pjanića vo včerajšom zápase Ligy Majstrov s Dynamom Kyjev. V texte zdôraznil, že Bosniak zahral dobre, často hral na jeden dotyk, ale musí ukázať oveľa viac.

Ronald Koeman v stredu obetoval Clemente Lengleta, pričom predpovedal, že Dynamo bude hrať defenzívne. Holandský tréner poslal Frenkieho de Jonga do obrany a dvojicu defenzívnych záložníkov vytvorili Sergio Busquets a... Miralem Pjanić.

Bosniak, ktorý sa každým ďalším dňom teší čoraz väčšej dôvere od trénera, zaujal svoje miesto bližšie k pravej strane ihriska. Toni Frieros zdôrazňuje, že Pjanić sa mimoriadne rýchlo adaptuje na herný systém Barcelony, minimálne pokiaľ ide o prisvojenie si jej futbalovej koncepcie, no naďalej má priestor na to, aby ukázal oveľa viac.

Pjanić musí na trávnik rýchlejšie premýšľať a rýchlejšie prijímať rozhodnutia. V Juventuse bola o niečo dôležitejšia defenzíva, no v Barcelone je to iné. Tu sa Pjanić musí snažiť hrať predovšetkým na jeden dotyk a hľadať súhru s hráčmi pôsobiacimi pred ním - Griezmannom, Messim, Pedrim, Fatim či dokonca Destom a Albom.

Stredopoliar v stredajšom zápase zabezpečil Barcelone rovnováhu v strede poľa, ale súčasne s Busquetsom umožnili súperovi rýchle prechody do útoku. Samozrejme, že to nebola len jeho vina, pretože krajní obrancovia boli zle postavení, ale z časti sú za to zodpovední aj defenzívni záložníci.

Toni Frieros zdôrazňuje, že Miralem Pjanić musí v útoku urobiť oveľa viac. Musí byť odvážnejší a viac sa orientovať na prelomenie ďalších línii súpera na ceste k jeho bránke v hre s loptou. Od Bosniaka by sme mali očakávať aj viac odvahy pri rozhodovaní o strelách z diaľky, ktoré patrili medzi jeho silné stránky aj v Juventuse.

Miralema Pjanića nahradil Sergiho Roberto v 59. minúte a už momenty na to mohol hlavičkou prekonať súperovho brankára. To ukazuje, že ak Bosniak chce, je schopný byť viditeľný aj v ofenzíve. Jeho skúsenosti môžu byť v tomto smere veľmi cenné. Toni Frieros podčiarkol, že mužstvo by to veľmi ocenilo a malo by z toho veľký úžitok.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-11-05 11:10:32
Mal by urobit krok dverami smerom dpč akurát...
2020-11-05 11:23:39
A proč nikdo neřeší Busguetse?