Zverenci Ronalda Koemana sú vďaka víťazstvu 2:1 nad Dynamom Kyjev jednou nohou v osemfinále Ligy Majstrov. Tri body sú doma, ale zápas zanechal viac starostí, než radostí.

Stretnutie s Kyjevom sa pritom z pohľadu Blaugranas začalo viac, než dobre. Už v úvode mohli vyhrávať 3:0. Nakoniec len Messi premenil pokutový kop a začalo sa trápenie. Pedri v čistej pozícii mieril do brvna, Griezmann v ešte jasnejšej len do bočnej siete. Barcelona znervóznela a Kyjev si to všimol. V zápase si vytvoril až 5 čistých šancí. Zachraňoval Ter Stegen vo svojom prvom zápase po návrate zo zranenia.

Stretnutie poukázalo na niekoľko problémov na strane domáceho mužstva. Opäť je potrebné upriamiť pozornosť na katastrofálne premieňanie šancí, aj keď na obranu hráčov Barcelony je potrebné vyzdvihnúť životný zápas brankára hostí - mladučkého Neshchereta. Ten pochytal takmer aj nemožné. Na druhej strane Barcelone chýbal stred poľa a obrane zostala náročná úloha ubrániť rozbehnutých hráčov ukrajinského celku. Celkovo môžeme zápas zo strany Barcelony hodnotiť ako nemastný-neslaný. Je čo zlepšovať, ale miesto zlepšenia má človek dojem, že je to horšie a horšie. Samozrejme, mužstvo je vo výstavbe a potrebuje čas. Na čo apeluje aj Ronald Koeman.

Štatistiky však apelujú na to, že Katalánci sa musia citeľne zlepšiť, pretože rezerve ukrajinského celku umožnili nesmierne veľa. Žeby po dobrom začiatku podcenili súpera? Čo myslíte?

zdroj: forcabarca.sk livescore.com sofascore.com ESPN
foto: twitter forcabarca.sk

Diskusia

3 komentáre
2020-11-05 13:46:27
zase 22 striel, 14 na bránu a len 2 góly, nutne treba zlepšiť efektivitu