Zverenci Ronalda Koemana pred štartom novembrovej reprezentačnej prestávky dokázali zdolať Betis Sevilla 5:2. Na prvý pohľad vysoká výhra sa v každom prípade nerodila úplne jednoducho, na čo poukázal ako priebeh zápasu, tak aj štatistiky.

Začnime ale pozitívami. Tým najväčším je hádam to, že Messi s Dembélém sa postupne dostávajú do formy. Obaja sa včera zapísali na streleckú listinu, pritom Argentínec strávil na ihrisku len druhý polčas a Francúz hral do 66. minúty. Veľmi dobrý zápas odohral aj Pedri, ktorý naďalej neprestáva prekvapovať a v dobrom svete sa ukázal aj Frenkie de Jong. Okrem toho si Katalánci vypracovali množstvo gólových príležitostí a niektoré konečne aj využili.

Stále je v každom prípade potrebné zapracovať na ich premieňaní, pretože od ideálu má tento herný aspekt katalánskeho mužstva veľmi ďaleko. Predovšetkým v prípade Griezmanna. Ten včera odohral dobrý zápas, pre súpera predstavoval veľkú hrozbu, dostával sa do šancí, ale tam to končilo. Ak by Barcelona premenila v úvode zápasu to, čo mala, po 10. minútach by bolo 3:0 a bolo by vymaľované. Tak sa ukázala ďalšia slabina mužstva Ronalda Koemana a tou je defenzíva - Barcelona včera inkasovala jeden gól aj v čase, keď hrala o jedného viac.

zdroj: livescore.com sofascore.com forcabarca.sk ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

1 komentár
2020-11-08 15:09:48
Ktosi tu napísal, že Messi momentálne nerobí rozdiel v hre. Tak dúfam, že teraz to už je jasné, že Messiho nemôžme aj keď sa mu nedarí odpisovať