Javier Mascherano ukončil aktívnu futbalovú kariéru. Jej veľkú časť strávil aj na Camp Nou, počas ktorej si získal srdcia mnohých fanúšikov.

El Jefecito hrával na Camp Nou v rokoch 2010 až 2018. Vyhral 5 titulov a La Lige, 5x Copa del Rey, 3x Španielsky superpohár, 2x Ligu Majstrov, 2x Európsky superpohár a 2x Klubové majstrovstvá sveta. Na Camp Nou ho stiahol Pep Guardiola, aby nahradil Yayu Tourého v strede poľa, ale nakoniec hrával v strede obrany, kde hlavne vďaka svojej rýchlosti dokázal nahradiť Carlesa Puyola, keď kapitán FC Barcelona mal problémy s kolenom. V reprezentácii Argentíny však naďalej hrával ako záložník. V národnom tíme bol dlhé roky kapitánom a potom odovzdal kapitánsku pásku Leovi Messimu.

Javier Mascherano je odchovancom River Plate a neskôr dva roky hrával v brazílskom Corinthians, predtým, než prestúpil do West Hamu. Rafa Benítez ho následne kúpil do Liverpoolu, odkiaľ po štyroch rokoch putoval na Camp Nou. V sezóne 2017/2018 však prišiel o miesto v zostave kvôli Samuelovi Umtitimu a v januári 2018 sa rozhodol pre odchod do čínskeho klubu Hebei Fortune. O rok neskôr prestúpil do Estudiantes, no kvôli pandémii koronavírusu tam odohral len 11 zápasov.

Najväčšiu časť svojej úspešnej kariéry strávil na Camp Nou, kde patril medzi tých hráčov, ktorí sa vyznačovali predovšetkým bojovnosťou a profesionalitou, či už na ihrisku aj mimo neho. Aj preto si ho culés veľmi obľúbili.

zdroj: mundodeportivo.es youtube.com
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-11-16 09:31:23
Masche mi v týmu hodně chybí. Nebyl nejvyšší, občas udělal chybu, ale vždycky jel na 1000% a dával do toho všechno.
2020-11-16 12:33:38
Mascherano opatrne s tou rukou :D