Katalánsky denník Mundo Deportivo píše, že Barcelona začne zajtrajším zápasom s Atléticom Madrid svoj Ironman. Zverenci Ronalda Koemana odohrajú v posledných novembrových dňoch 3 zápasy, v decembri na hráčov čaká 8 zápasov a ak berieme do úvahy účasť na Španielskom superpohári, Barcelona môže v januári odohrať až 9 stretnutí. Tréner Barcelony musí veľmi rozumne rotovať kádrom, aby tento maratón zápasov zvládol úspešne.

Táto mimoriadne náročná šnúra zápasov sa bude odohrávať v čase príprav na prezidentské voľby v klube. Riadiaca komisia má obmedzené možnosti a nebude môcť zabezpečiť posily do mužstva počas zimného prestupového obdobia. Okrem toho sú hráči nútení znížiť si platy kvôli zle finančnej situácii v klube. A Ronald Koeman musí vymyslieť spôsob ako rotovať s kádrom a zároveň vyhrávať. Pep Guardiola prednedávnom vyhlásil, že tak neľudsky nabitý harmonogram zápasov mení trénerov na manažérov ľudských zdrojov. Neexistuje čas na vypracovanie taktiky na zápasy, pretože zápasy sa hrajú každé tri dni. Je to len o prežití. V Premier League to majú kluby ešte horšie, pretože v zápase môžu vykonať len 3 striedania.

Mužstvá sa následne sústredia len na regeneračné tréningy, cestovanie na zápasy a modlitby, aby sa nikto nezranil. V súčasnosti sa navyše často stáva, že niektorý hráč sa nakazí koronavírusom, čím mužstvu chýba niekoľko dní. Za takýchto okolností je veľmi podstatné mať široký káder. No ako priznal Koeman, Barcelona takýto káder nemá. O to náročnejšia úloha stojí pred Barcelonou, ktorá musí absolvovať dvojmesačný 'Ironman', ktorý vyžaduje od športovcov nadľudskú kondíciu a siahnutie na svoj limit. Športovci takéto preteky absolvujú 2-3 ročne, no futbalisti musia odohrať 60-70 zápasov za rok v klube a reprezentácii. Z tohto dôvodu musia tréneri rotovať, aby mali čas na regeneráciu. Barcelona v každom prípade musí neustále vyhrávať, čo nie je jednoduché.

Nižšie si môžete pozrieť bláznivý maratón zápasov na najbližšie týždne. Štartujeme už zajtra zápasom s Atléticom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

9 komentáre
2020-11-20 10:23:36
mame siroky kader, 5 striedani..aky problem? sila trénera sa ukaze prave v takýchto chvilach, ked bude treba naozaj menezovat mancaft. tak sa ukaz ronie, drzim palce!
2020-11-20 10:28:00
Hej husty program, ale ako pozeram pre Barcu tam nie je ťažky zápas, takže verim že december - januar sa vypracujeme na 1.miesto :)