Tréner FC Barcelona po prvýkrát vyjadril svoju nespokojnosť s prácou novinárov na tlačovej konferencii. Pred zápasom s Atléticom Madrid odmietol odpovedať na kontroverzné otázky týkajúce sa Messiho a Griezmanna a ostro kritizoval kalendár zápasov Barcelony.

[Marca Brau, Barça TV] Atlético sa nemôže spoľahnúť na niekoľkých dôležitých hráčov, ale v tejto sezóne hrá na dobrej úrovni a ako jediné v lige ešte neprehralo. Je to najťažší zápas, aký vás mohol po reprezentačnej prestávke postretnúť?

"Vieme, že zápas bude náročný. Je potrebné vyzdvihnúť Simeoneho prácu za posledné roky. Už roky sú konkurencieschopní, to je veľmi dôležité. Je isté, aby sme si verili. Obe mužstvá majú absencie a sú v dobrej forme. Snáď pôjde o skvelý zápas."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Ako vyzerajú vzťahy Griezmanna s Messim po posledných vyhláseniach Francúzovho strýka? Myslíš si, že je lepšie vyriešiť túto záležitosť interne alebo verejne?

"Po prvé, chápem, že Leo bol nahnevaný. Podľa mňa je potrebné oveľa viac rešpektovať takú osobu ako Leo. Pýtať sa ho po tak dlhej ceste na tému Antoine je neúctivé. Možno by ste chceli vytvoriť polemiku. Nikdy som nevidel problém medzi touto dvojicou, ani v šatni, ani na ihrisku. Je dôležité, aby obaja hrali dobre. Nie som zástancom hľadania problémov. Najmä po slovách niekoho, kto s Griezmannom už roky nepracuje. Sú to hlúposti."

[Marta Ramon, RAC1] Messi je nahnevaný, povedal, že je už unavený z toho, že je za všetkými problémami v klube. Medzičasom Pep Guardiola predĺžil zmluvu so City. Vidíš Messiho mimo Barcelonu?

"Nie. A viac nebudem odpovedať na otázky k tejto téme."

[Adria Albets, Cadena SER] Akým spôsobom si interpretuješ Leove slová, keď povedal, že je problémom klubu? Prečo sa cíti vinný?

"Opakujem - nebudem odpovedať na otázky k týmto témam."

[Helena Condis, Cadena COPE] Bol si trénerom v reprezentácii, teraz pracuješ v klube. Rozumieš tomu, že sa hrá tak veľa reprezentačných zápasov popri tak nabitom klubovom kalendári? Na prípravu na tak dôležitý zápas ako proti Atléticu Madrid si mal jeden a pol tréningu.

"Vieme, že kalendár je veľmi nabitý, predovšetkým pre veľké kluby. Odohrať tri reprezentačné zápasy namiesto dvoch nie je dobré, najmä pri priateľských zápasoch. Chápem trénerov, sám som ním bol vyše dva roky. Nikdy som však neriskoval zdravie hráčov. Mnohí tréneri myslia aj na kluby. Nerozumiem však niečomu inému. Všetky naše výjazdové zápasy sme hrali o 21:00. Všetci hrali v takých krajinách ako Rusko či Ukrajina o 19:00, my musíme o 21:00. Tomu nerozumiem. Nepomáha to veľkému klubu, ktorý hrá každé tri dni. Chápem, že s Atléticom hráme o 21:00, pretože je to dôležitý zápas, ktorí si chcú všetci pozrieť. Všetky ostatné výjazdové zápasy sa však takisto hrali o 21:00. Vtedy sa domov vrátime v nedeľu nadránom a v utorok večer máme ďalší zápas. To športovcom nepomáha. Som veľmi proti tomu. Je potrebné viac myslieť na hráčov a kluby."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Luis Suarez nebude môcť nastúpiť. Je to pre teba úľava?

"Nie, aj nám chýbajú viacerí dôležití hráči. Každý tréner vie, že počas reprezentačnej prestávky z dôvodu zranenia alebo koronavírusu môže prísť o viacerých hráčov."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Griezmann sa začal strelecky presadzovať. Včera ho niekoľko fanúšikov pri Ciutat Esportiva zastavilo a napadli ho. Znepokojuje ťa to, že niektorí ľudia sú proti nemu?

"Neznepokojuje ma to, Antoine je spokojný, dobre pracuje a chce sa zlepšovať tak ako každý iný hráč."

[Ángel Pérez, Mundo Deportivo] V akom stave sa hráči vrátili z reprezentačnej prestávky? Má niekto problémy, najmä hráči základnej zostavy?

"Takmer všetci sú v poriadku, až na Busquetsa. Sú unavení, to je normálne. Ráno všetci trénovali a sú pripravení na zajtrajší zápas. Vieme, že z dôvodu testov na koronavírus časť hráčov nemohla zasiahnuť do štvrtkového tréningu. Mali sme tak len jeden tréning na prípravu."

[Albert Roge, Diario Sport] Pep Guardiola predĺžil zmluvu so City. Ako to hodnotíš? Je to pre svet futbalu dobrá správa?

"Je dôležité, aby Pep naďalej trénoval, je vzorom pre všetkých trénerov. Z tohto dôvodu mám veľkú radosť, je to dôležitá správa. Včera som mu gratuloval. Ak je spokojný on, ja tiež."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] De Jong hral v 10. zápasoch od prvej minúty. Je to len náhoda alebo ho považuješ za kľúčový element mužstva?

"Je to dôležitý hráč, ktorý sa po prvej sezóne v Barcelone zlepšil. Ako každý mladý hráč sa musí neustále zlepšovať, ale nemáme priveľa záložníkov, ktorí by mohli hrávať na pozícii pivota. Aj Frenkie si časom oddýchne, ale je potrebné nájsť vhodný moment, kedy to bude možné."

[Diari Ara] Coutinho sa vrátil do nominácie po zranení. Ako sa cíti? Je schopný odohrať 90 minút? Bude hrať z ľavej strany či ako mediapunta?

"Máme radosť z toho, že Philippe sa vrátil, s mužstvom trénuje takmer týždeň. Najlepšie je vždy prediskutovať všetko s lekármi, kedy je najvhodnejší moment na povolanie. Coutinho môže zahrať od začiatku alebo naskočiť z lavičky. Týka sa to každého hráča. Hľadáme najlepší spôsob, aby každý bol dostupný."

[Xavi Lemus, TV3] Ak berieme do úvahy bodový rozdiel, je zajtrajší zápas z pohľadu boja o titul ešte dôležitejší?

"Je to dôležitý zápas, v ktorom musíme získať dobrý výsledok. Sezóna je dlhá, stať sa môže veľmi veľa. Atlético je skvelé mužstvo, ktoré každú sezónu bojuje o titul. Musíme hrať dobre, aby sme ho porazili."

[Albert Fernández, TVE] João Felix je v tíme Atlética hráčom s najlepšou formou. Čo si o ňom myslíš?

"Je mladý a má pred sebou skvelú budúcnosť. V porovnaní s predchádzajúcou sezónou sa zlepšil. Je kľúčovým hráčom Atlética. Má veľkú slobodu a ak ho nebudeme dobre pokrývať, môže nám skomplikovať život."

[Alex Pintanel, Gol TV] Môže výhra nad Atléticom ukázať, že ašpirujete na zisk všetkých trofejí?

"Sme na dobrej ceste, zmenili sme niekoľko pozícií. Ak dosiahneme také výsledky ako s Juventusom, viera v mužstve narastie. Posledné slovo je však vždy na ihrisku."

[FOX Sports] Vyše mesiaca hráte prakticky každé tri dni. Môže vzhľadom na zranenie Busquetsa a neustálu hru De Jonga dostať šancu aj Riqui Puig? Ako hodnotíš jeho prácu v posledných dňoch?

"Musíme veľa pracovať, aby dostal minúty. V poslednom čase dobre pracuje, snaží sa presvedčiť svojho trénera. V závislosti od formy všetkých hráčov rozhodnem, kto si zaslúži hrať."

[ESPN Brasil] Môže Coutinho počas Fatiho neprítomnosti hrať na ľavom krídle?

"Philippe môže hrať na viacerých postoch, nie je krídelník, ktorý hrá veľmi hlboko, takže ak je na krídle, má veľkú slobodu pri zbiehaní do stredu. Predovšetkým môže hrávať na hrotovým útočníkom ako ofenzívny záložník. Je to skvelý hráč a môže hrať na viacerých pozíciách."

[Nacional.cat] Atlético hrá v porovnaní s predchádzajúcimi sezónami oveľa ofenzívnejšie. Očakávate, že takto bude hrať aj zajtra? Alebo Simeone zvolí defenzívnejšie rozostavenie?

"Atlético má celkom ustálené rozostavenie, ale v rámci neho môže hrať ofenzívnejšie aj defenzívnejšie. Je zvyknuté brániť výsledok a brániť aj proti takému tímu ako Barcelona. V závislosti od súpera sa vie prispôsobiť. Je to výsledok Simeoneho práce."

[Jordi Blanco, ESPN] Ak by to bolo na tebe, čo by si povedal Messimu, aby predĺžil zmluvu?

"Leo má ešte stále platnú zmluvu, nie je potrebné sa znervózňovať. Je to jeho budúcnosť, dúfam, že zostane tu. Nie som tým, kto sa musí snažiť ho presvedčiť. Uvidíme, čo bude, v súčasnosti je našim hráčom."

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Zdá sa, že dostávaš dosť otázok, ktoré sa týkajú diania mimo trávnik. Ako vysvetlíš fanúšikom, prečo je Barcelona niekedy klubom, ktorý sa ničí aj sám?

"Musím sa zastať Lea, pretože ak by sa mne stalo niečo také po 15-hodinovej ceste, tlač pýtajúca sa na tieto veci, tiež by som bol nahnevaný a nenávidel by som novinárov. Je neuveriteľné, čo urobil pre Barcelonu. On sám prijme rozhodnutie o svojej budúcnosti."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2020-11-20 16:29:17
Hej ako nie som zástanca Griezmanna, lebo hrá zle a nesplnil očakávania, ALE je fakt choré aby si ho "Včera ho niekoľko fanúšikov pri Ciutat Esportiva zastavilo a napadli ho." To je už moc! Žiadny rešpekt voči hráčovi....
2020-11-20 17:54:46
Vraj pýtať sa ho niečo po 15 hodinovej ceste luxusným lietadlom, v ktorom Messi zrejme spal alebo pil šampanské je neúctivé a vyzýva na viac rešpektu.... bože to už je totálna magorina. Veď mu dali otázky, ako všetkým hviezdam, nemusí odpovedať. Má tam tisíc ochrankárov, pochybujem, že ho zdržali viac než minútu.