Lobo Carrasco, expert katalánskeho denníka Mundo Deportivo, predstavil kľúčové taktické aspekty dnešného zápasu Atlética s Barcelonou. Dnešný duel na Wanda Metropolitano bude pre Kataláncov mimoriadne náročný.

1. Body potrebuje každý

Atléticu chýba viacero hráčov, ale doteraz na Wanda Metropolitano ešte neprehralo. Barcelona chce na druhej strane stúpať v tabuľke vyššie. Carrasco je názoru, že Ronald Koeman musí s niektorými hráčmi zapracovať na psychologickej stránke. Simeone sa medzičasom musí rozhodnúť, či bude pokračovať v ofenzívnejšej hre, alebo loptu prenechá súperovi a stiahne sa do defenzívy. Atlético bude na začiatku každého polčasu útočiť aj napriek absencii Luisa Suareza.

João Felix sa bude pokúšať prenikať do pokutového územia hostí. Čím bližšie k Ter Stegenovi sa dostane, tým lepšie pre neho. Correa sa zas pokúsi útočiť po pravej strane. Obe mužstvá sa v obrane trochu stiahnu, ale budú pripravení útočiť na brejky. Hrať by mal aj Llorente, ktorý bude môcť útočiť či vyvíjať presing a s Correom si vymieňať pozície. Barcelona chce otvorený zápas, Atlético zas usporiadaný.

2. Útok

Ak chcete ovládnuť dianie na ihrisku na Metropolitano, musíte vyvážiť presing, pretože Simeoneho hráči bojujú do poslednej sekundy a nepoľavia ani na minútu. Rohové kopy a štandardné situácie bude zahrávať Koke, nie Trippier. Adresátom centrov bude Kondogbia, ktorý spolu s Gimenezom, Saulom, Savičom a Llorentem bude nabiehať do pokutového územia Barcelony. Koeman sa na druhej strane pokúsi zabezpečiť, aby Lenglet a Piqué nezostali zablokovaní pred vlastnou bránkou. O výsledku vyrovnaného zápasu môžu rozhodnúť detaily, takže kľúčová bude koncentrácia a pozornosť.

3. Šanca pre hráčov hrajúcich s Messim

Barcelona musí byť pevná v obrane, aby mohla využiť to, čo robí, ak má loptu. Koeman už vie, že ak mužstvo nevytvára tlak a nemá uzatvorené línie, objavia sa problémy. Každý hráč, ktorý prišiel do Barcelony, vie, že musí zo seba dať všetko. Kto zlyhá, príde o svoju šancu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-11-21 19:36:05
Dnes je potrebné neprehrať. Je to ale veľmi ťažká úloha. Všetko hraje pre Atlético ja ale dúfam že dnes budeme mať šťastie.