Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po prehre s Atléticom Madrid komentoval aj zranenia dvoch hráčov Blaugranas.

Ak hodnotíš tento zápas?

"Proti Atléticu je veľmi ťažké vytvoriť si šance. Musíme si dávať pozor na straty lopty. Gól bol vlastne naša chyba, prihodil sa nám v kľúčovom momente, keď sa končil prvý polčas. Kontrolovali sme hru, mali sme väčšie držanie lopty, ale nemôžeme robiť takéto chyby."

Čo v tejto chvíli vieš o zraneniach Piquého a Roberta, sú vážne? Mužstvo bude oslabené.

"Áno, mám z toho obavy. V poslednom čase sa mnohí futbalisti zranili v dôsledku nahromadenia zápasov. Každý tréner by si z toho robil starosti. Musíme počkať na výsledky zajtrajších vyšetrení, vtedy sa ukáže, ako dlho Piqué a Roberto nebudú môcť hrať."

Povedal si, že gól Atlética bol chybou Barcelonou. Klub má v lige len 11 bodov. Do akej miery si za to zodpovedný?

"Som zodpovedný ako každý tréner za výsledky svojho tímu. Vieme, čo musíme zlepšiť. Po celý čas verím vo svojich hráčov, po celý čas pracujeme na zlepšení hry v obrane a útoku. Viac toho veľmi nemôžeme urobiť. Postavil som najlepšie dostupné mužstvo, hráči urobili všetko, čo mohli do posledného hvizdu rozhodcu. Musíme pokračovať v práci. Neznepokojujem sa. Vieme, že potrebujeme sériu víťazstiev."

Povedal si, že musíte počkať do zajtra, aby ste spoznali výsledky Piquého vyšetrení. Nevyzeral dobre, keď schádzal z trávnika. Aj Araujo je zranený, kedy bude môcť hrať?

"Na Piquého tvári som videl bolesť, ale nehovoril som zatiaľ ani s ním, ani s lekármi. Počkáme do zajtra. Araujo trénuje individuálne a pravdepodobne nebude pripravený na najbližšie dva zápasy."

Povedal si, že výhra obnoví v mužstve sebadôveru, ale Barcelona prehrala. Môže táto prehra vyvolať znepokojenie?

"Nezdá sa mi, aby sme mali myslieť týmto spôsobom. Máme taký káder vzhľadom na okolnosti. Musíme tvrdo pracovať, aby sme sa zlepšili."

zdroj: BarcaTV+
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-11-22 00:19:57
Pan trenerko, aj trener stvrtoligovych dorastencov vie ze v nadstavenom case prveho polcasu sa ma hrat na istotu a nie ist napadat s 9 hracmi. Skoda ze jedina kvalifikacia ktora je vyzadovana od trenera barcelony je aby bol v minulosti jej hracom
2020-11-22 00:40:02
Ty se nech vyšetřit na hlavu odborníku. Mohl by jsi taky střídat někoho jiného než utočníka co takhle hru vybudovat aj z jiných hráčů kor při sterilní záloze? Ale tvoje podělaná taktika v prohrávajícím zápase nasrat na cm2 všechny utočníky a křídla co mám a doufat je mi už uplně k zblití, zápas co zápas. To co jsi domrvil v mé oblíbené Vale už krásně ukazuješ tady. Ale netřeba to házet jen na něj. Mám pocit že hráči to jak si sabotují už nějaký ten pátek. Uplně bych vyházel starou gardu a vybudoval to nově!.