Zverencom Ronalda Koemana vstup do zápasového kolotoča po novembrovej reprezentačnej prestávke nevyšiel podľa predstáv, keď v zápase s Atléticom Madrid na Wanda Metropolitano prehrali 1:0.

Najlepšie: Vždy môžeme byť optimistickí

Ak by sme v dnešnom zápase s Atléticom Madrid chceli vysnoriť niečo pozitívne, nič by sme veru nenašli. Barcelona na štadióne Atlética neukázala nič, čo by nás pred nasledujúcimi zápasmi mohlo napájať optimizmom. Treba však pamätať na to, že každá zlá séria má svoj koniec a zranenia hráčov súčasného základu môžu dať priestor novým hrdinom, ktorí potiahnu klub v ďalšej dekáde. Bez Robert si zahrá Dest, absencia Busquetsa môže otvoriť dvere do zápasov niektorému z odchovancov, zranenie Ansu Fatiho pomôže Dembélému dostať sa do formy a na minúty si príde aj Trincão. Koemanov projekt bude možné zhodnotiť vo februári či marci a situácia môže byť oveľa lepšia. A hoci mužstvo opäť nezíska žiadny titul.

Najhoršie: Je to zlé a môže byť ešte horšie

Katastrofálna hra Barcelony je samozrejme očividný problém, ale stav v kádri je na tom ešte horšie. Zranenie Piquého znamená, že Koeman má k dispozícii jedného zdravého stopéra a zranenie Roberta, že tréner zostal s jedným pravým obrancom. Ak k tomu pripočítame aj zranenia Ansu Fatiho a Busquetsa, najbližšie týždne budú mimoriadne komplikované. Holandský tréner sa už pred začiatkom ročníka sťažoval na nedostatky v obrane a útoku a dnes nemôže počítať už ani s najlepším útočníkom a najskúsenejším obrancom. Aby toho nebolo málo, nedostatky sa objavili aj na iných pozíciách. Získavať body v nasledujúcich zápasoch bude skutočná výzva.

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

Diskusia

10 komentáre
kluc Premium
2020-11-22 00:48:35
No škoda že sa Pique zranil dúfam že nie na dlho ale takto som si nepredstavoval že sa Araujo dostane do zostavy, a keďže je aj on zranený tak by mohol aj nejaký mladík z Bčka dostať šancu- Ramos Mingo...akurát máme Kyjev čo by mohlo "novicom" vyhovovať ako prvý zápas...
2020-11-22 00:50:32
Viem, že je priskoro to tvrdiť, ale za mňa naša ligová sezóna vyzerá byť stratená. Ak to bude takto pokračovať, tak sa bojím, aby si aspoň vybojovali miesto v LM.