Tréner FC Barcelona bol po výhre nad Dynamom Kyjev spokojný s rozhodnutím dať šancu oddýchnutým hráčom a taktiež vyzdvihol výkon Osacara Minguezu a celého mužstva, ktoré po sebe zanechalo lepší dojem z hry v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi.

Mužstvo v posledných sezónach javilo známky únavy. Myslíš si, že teraz zahralo s väčším entuziazmom?

"Isté zápasy niekedy vyjdú lepšie ako iné. Verím, že bolo možné vidieť rozdiel v čerstvosti. Myslím si, že sme prijali dobré rozhodnutie, aby sme dopriali oddych niektorým hráčom a vsadili na iných, ktorí sa pred týmto zápasom cítili fyzicky lepšie. Obraz hry bol veľmi pozitívny. Bol tam hlad po presingu, myslím si, že sme boli lepší v strede poľa, než v prvom zápase s Dynamom. Zlepšili sme sa aj z taktického pohľadu. Hrali sme s intenzitou a koncentráciou. Vieme, že každý náš hráč má množstvo kvality s loptou na nohe, ale veľkú dôležitosť prikladám aj presingu, ktorý bol oveľa lepší, než v prvom zápase."

Myslíš si, že Mingueza je pripravený hrávať častejšie?

"Myslím si, že áno. Dnes ukázal, že s ním môžeme počítať. Na svoje minúty však musí tvrdo pracovať. Trénoval s nami 5 či 6 týždňov a urobil na nás dobrý dojem. Nesklamal, tak ako ostatní hráči, ktorí vybehli na ihrisko a dokázal, že môže súperiť na tejto pozícii, na ktorej sme v súčasnosti oslabení. Je to mladý chalan, v Barcelone je mnoho rokov. Pozná základy toho ako chceme hrať. Ako každý mladý hráč sa však musí naďalej rozvíjať. Dnes odohral dobrý zápas. Pre nás aj pre neho samotného bude dôležité, aby získal sebadôveru. Existuje veľká šanca, že si zahrá aj v nedeľu."

Prečo Griezmann nehral v základe?

"Na lavičke bol preto, lebo išlo o otázku fyzickej pripravenosti. Patrí medzi hráčov, ktorí odohrali takmer všetko a preto nezahral od prvej minúty. Tiež bol na zraze reprezentácie."

Ako hodnotíš Griezmanna? Chýbal mu tento gól? Čo mu chýba, aby bol šťastným?

"Povedal som to neraz. Myslím si, že je šťastným hráčom, ktorý rád pracuje a dáva zo seba všetko pre mužstvo a pre klub. Bohužiaľ nemá šťastie, aby strelil viac gólov, hoci svoje šance má. Tento gól mu dodá viac sebadôvery."

Uvidíme takúto zostavu aj častejšie?

"Bol to vhodný moment na oddych pre niektorých hráčov, ktorí odohrali veľa zápasov. Teraz si mohli oddýchnuť a niekedy je potrebné to urobiť. Do konca roka odohráme 9 zápasov. Rotácia je tu na to, aby sme jednotlivým hráčom dopriali oddych a ďalší, ktorí si zaslúžia šancu, aby zahrali. Hráči, ktorí hrávajú menej, budú mať svoju príležitosť."

Ako hodnotíš zápas?

"Mužstvo ukázalo veľký hlad po hre. Dali sme štyri góly, dopriali sme oddych viacerým dôležitým hráčom a mladí sa osvedčili a ukázali, že si zaslúžili svoje minúty. Vyzdvihol by som však celé mužstvo, ktoré tvrdo pracovalo a do tohto zápasu vložilo množstvo energie. Dosiahli sme náš cieľ a postúpili sme do osemfinále. V prvom polčase sa nám nepodarilo streliť gól, ale urobili sme tak v druhej časti hry. Vytvárali sme tlak presingom, rýchlo sme získavali lopty a hru sme kontrolovali do poslednej minúty. Takýto obraz chceme ukazovať. Musíme byť spokojní s výsledkom."

zdroj: as.com marca.com
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-11-25 09:18:51
"Mingueza má veľkú šancu, aby si zahral aj v nedeľu" Tak to má být za dobrý výkon má přít odměna za více minut na hřišti. Ne hraješ proto, že si klub stál moc peněz za přestup nebo před x lety jsi pomohl x trofejím, tak budeš hrát i přes to, že si šel hodně skillem dolů. Ale tím nechci hejtit naše starší hráče např: Piuqého nebo Busiho, ale prostě nemusí rozhodně hrát každý zápas. Je tu i nová krev, která potřebuje dostat prostor.