Volebná kampaň na prezidenta FC Barcelona sa začína. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že niekoľko kandidátov chce do Barcelony podpísať Neymara alebo Haalanda, čo by im malo priniesť víťazstvo v januárovom hlasovaní.

Všetko sa začalo vyhlásením Emiliho Rousauda, ktorý oznámil, že chce Neymara podpísať zadarmo v roku 2022, keď sa Brazílčanovi skončí zmluva s PSG. Bývalý riaditeľ vo vedení Josepa Mariu Bartomeua odštartoval volebnú kampaň hneď zhurta. Ak by to náhodou nestačilo, zároveň uviedol, že už rokuje s ďalším špičkovým futbalistom, ktorého meno prezradí v decembri.

Lákadlom fanúšikov a teda aj kandidátov na prezidenta Blaugranas je Erling Haaland. 20-ročný útočník Borussie Dortmund podáva v Nemecku fantastické výkony a láme strelecké rekordy. Dokázal, že nemecký klub urobil veľmi dobrý obchod, keď ho kúpil za 20 miliónov eur. Nór má s BVB kontrakt do roku 2024 a o jeho podpis na zmluve bojuje aj Real Madrid. Pre Los Blancos je najvyššie na prestupovom zozname, kvôli čomu sa komplikuje príchod Mbappého.

Mundo Deportivo uvádza, že niekoľko kandidátov už skúmalo možnosť príchodu Neymara na Camp Nou po problémoch s kúpou Lautara Martíneza. Výhodou Haalanda je skutočnosť, že jeho agent Mino Raiola sa často snaží vyrokovať pre svojich klientov najlepšiu ponuku a nemá problém s prestupom do iného klubu. 20-ročný hráč však vo svojej zmluve nemá odstupnú klauzulu. Barcelona zároveň nie je v dobrej finančnej kondícii, ale novinári sú názoru, že keď pandémia pominie, katalánsky klub sa opäť vráti do normálu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-11-28 12:16:51
Hrot,stoper,lavy obranca To su priority prichodov.Predat Griezmana,Umtitiho,Firpa,posadit na lavicku nahradnikov Busquetsa.Rotovat Messiho.Vyskusat na cele dva tri zapasy Puiga.
2020-11-28 12:47:14
Ak budeme mať financie na kúpu nového hrotového útočníka, jednoznačnou prioritou by mal byť Haaland.